A nagy cica utálja a kicsit. Mit tegyek?

#4 vagyok, ha esetleg beviszed mindkettőt, akkor ne engedd őket össze, külön helyen legyen a kicsi és a nagy, ne együtt. Fárasszátok le a picit, utána próbáljátok összeengedni őket, hogy ne menjen neki a nagynak.
Nem biztos, hogy működni fog, csak tipp. Még nem volt ilyennel tapasztalatom. Hozzánk a cicák csak úgy betévedtek, ideszoktak, összehaverkodtak a cicáimmal, megszelídítettem őket és azóta én vagyok a gazdi :D

"Remélem nem fog bekövetkezni a legrosszabb, hogy a nagy cica elmegy..."
Én el tudok képzelni sokkal rosszabb dolgokat is ha egy kinti macskára gondolok.
1. Elüti az autó
2. Megkínozza valami rohadék (lásd salgótarjáni eset pár hete)
3. Mérgezett egeret eszik és belehal
4. Őt magát mérgezi meg valaki
5. Annyira összeverekszik egy másik macskával (mivel territoriális állatok) hogy belehal a sérüléseibe
És ez csak néhány példa. Biztos hogy nem tartanék kint macskát, mert egyrészt nem itt kezdődik a felelős tartás, másrészt jogszabály mondja ki, hogy a gazda köteles a saját telkén belül tartani az állatait. A macskánál meg ugye csak úgy megoldható, ha az ember sokszázezret költ macskabiztos kerítésre, de a macska egy olyan állat ami még azt is kicselezi. Pl felmászik egy közeli fára és onnan átlendül. Az meg már tényleg abszurd hogy a fákat is ki kelljen vágni miatta.

12-es, én is le akartam ezeket írni, mert sajnos pontosan így van.
Ha már van lehetőség bent tartani, miért ne lehetne? Csak használna az állatoknak.
Ezen kívül, ha bent tartod és még úgysem megy a cicák barátkoztatása, ajánlom a feliway párologtatót. Feromonokat tartalmaz, amitől a macskák barátságosabbá, higgadtabbá válnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!