Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanított macska is...

Ivartalanított macska is jelöli a területét?

Figyelt kérdés
Csupa húgy az ajtó. Kertes ház, kinti macskák, hím és nőstény 2 hete ivartalanítva.

2024. márc. 14. 21:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Jelölheti, igen, főként, hogy kintiek és az odajáró idegen macskák miatt jelöl főként.
2024. márc. 14. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1. 2 hét alatt még nem ürültek ki a hormonok

2. Ha már egy ideje felvette ezt a szokást (tehát mondjuk 1 éves vagy annál idősebb), akkor megmaradhat a jelölés beidegződése élete végéig.

2024. márc. 14. 22:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen. Egyrészt, ahogy írták, két hét még jelentéktelen. Hosszabb távon pedig akkor jelölget a macska, ha félti a területét. Nálunk egy időben megjelent egy csomó kandúr a környéken, és az ivartalanított nőstényem elkezdett kandúr módra jelölgetni.
2024. márc. 15. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet tenni egy tüzelő macskával, aki mindent összepisil?

A mindig is szobatiszta cicám tüzelni kezdett és emiatt mindenféle helyekre odapisil. (ágytakaró, szennyes ruhák teteje, leesett (lerángatott) törlőrongyok, ruhadarabok). Egyelőre a szőnyeg és a kanapé úgy vettem észre megúszta és nagyon jó lenne, ha ez így is maradna....

Ivartalanított macska viselkedése miért lesz agresszív?

Adott két testvér cicánk egy lány és egy fiú. A lány előző hónapban 8hónaposan lett ivartalaníttatva, minden rendben volt utána, a kandúrral imádták egymást mint az elején. Most pár napja a kandúr lett ivartalaníttatva, konkrétan amióta haza értünk az állatorvostól...

Mikor vigyem vissza az állatorvoshoz?

Tegnapelőtt este fogtam be egy nőstény cicát anyukám munkahelyénél, akit vélhetően kidobtak. Az egyik ismerősünk önkéntes állatvédő és másnapra le is szervezett nekünk időpontot ivartalanításra. Kapott bolhaírtó cseppet, csináltattam neki FELV/FIV tetszet és minden...

Cica abortusz? Lehetséges?

Két nőstény cicám van, egyik már idős, ivartalanított. A másiknál is tervben volt, hogy álltorvoshoz viszem, de még csak 10 hónapos. Szóval nem is gondoltam, hogy vemhes lesz ilyen fiatalon, de csak most vettem csak észre, hogy eléggé megnőtt a hasa. Most mit lehet...

Ivartalanítás után agresszív lesz a macska?

Várom a személyes tapasztalatokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!