Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska nyaralás alatt? Inkább...

Macska nyaralás alatt? Inkább magunkkal vinni, vagy addig egy barátnál hagyni?

Figyelt kérdés

Először van itt a nyár és a nyaralós időszak, mióta lett cicánk.

Van ami már le van fixálva, de hosszú távon amúgy melyik jobb?

Két opciónk van:

- visszük magunkkal autóval, állatbarát szállásra - Előny: esténként, éjszaka velünk lehet. Hátrány: hosszabb utazás autóban és a nap során többet lenne egyedül, teljesen idegen helyen.

- elvisszük egy közelben élő barátunkhoz és ő vigyáz rá - Előny: közel van, csak 10 perc autóval, a nap során pedig több ideig lenne társasága. Előbb meg tudja ismerni a helyet, mielőtt ott hagyjuk. Hátrány: napokig, egy hétig egyáltalán nem látna minket.

Amúgy van nála saját benti cica, az övé is és a miénk is nagyon barátságos más cicákkal, egymással még csak most fognak találkozni majd.

Mióta megvan, még nem volt külön tőlünk éjszakára, nem tudjuk hogy fogja viselni.

Egyszer egy éjszakára már elvittük magunkkal rokonokhoz, az 1 órás autóutat nagyon jól viselte (aludt és nézelődött), ott az új helyen is felfedezett, játszott.

Melyik lenne jobb választás? (Egy egyhetes nyaralásról beszélünk, és két hosszúhétvégéről még az év során.)

júl. 15. 11:36
1 2 3
 1/23 igazadvan ***** válasza:
89%
Egyik sem ideális. A cicának a legjobb az lenne, ha maradna a megszokott territóriumában és valaki járna hozzá etetni meg almot cserélni.
júl. 15. 11:45
 2/23 A kérdező kommentje:
Az nem opció sajnos, direkt írtam hogy a fenti két lehetőségünk van.
júl. 15. 11:47
 3/23 anonim ***** válasza:
22%

Cicapanzió vagy szomszéd megkérése.

Amúgy erre a macska előtt kellett volna gondolni...

júl. 15. 12:06
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Cicafüggő, én tavaly panzióba vittem, idén vittem magammal. Az enyém barátságos, nyitott cica, nem stresszel az új helyeken, így az volt az ideálisabb, hogy jött velem. Kb 8 órás kocsiút volt, pisiszünetnél ugyan kiengedtem (persze hámmal) de azt nem szerette, ugrott vissza :D
júl. 15. 12:19
 5/23 anonim ***** válasza:
83%
Egyik se. Mi ugy oldjuk meg hogy anyu addig hozzamkoltozik
júl. 15. 12:19
 6/23 A kérdező kommentje:

Panziónál akkor már szerintem jobb egy barátnál/ismerősnél...

Szomszédot nem kérjük meg, idős rokon a szomszéd, finoman szólva máshogy fogja fel az állattartást mint mi, ha adnánk neki lakáskulcsot akkor első nap kiengedné az utcára aztán a kajamaradékával etetné. Amúgy se szereti a macskákat. Nem bízzuk rá.

Olyan rokon akire rábíznánk hogy jöjjön át hozzá, egy órányira lakik (nem reális naponta 4-6 órát utaznia) és amúgy külföldön lesznek ők is akkor amikor mi.

Direkt írtam, hogy a fenti két opciónk van.

Az idei utazások már a macska érkezése előtt le voltak foglalva, ki lettek fizetve, nem tudtunk előre erre gondolni.

Mondjuk most ha "előre gondolkozok" akkor jövőre is ugyanez lesz a kérdés...

A miénk se egy stresszes típus, új helyet, új embereket is kb azonnal elfogadta eddig.

júl. 15. 12:26
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Te ismered a macskad. Az enyem csak engem szeret es csak a sajat helyen erzi jol magat.
júl. 15. 12:30
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
#4 vagyok, én szerintem a barátot választanám. Ha barátságos, akkor ellesz a baráttal, és szerintem többet is tud vele foglalkozni - mármint, amikor én nyaraltam, akkor kb csak aludni jártam a szállásra. Ha ti is egész nap sétáltok, felfedeztek, fürödtök stb, akkor mire hazaestek, akkor még a kötelező körökön kívül (alomtisztítás, etetés) ott a tény, hogy a cicának végre megérkezett a társasága, illene vele is foglalkozni, játszani egy jót, amire nem biztos hogy lesz elég energiátok
júl. 15. 12:58
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

A baráttal az a baj, hogy a macskák egymással a legritkább esetben barátságosak. Általában utálják egymást, idegen macskának garantáltan nem fog örülni az ott lévő. Lehet mázlitok, de kb 90%, hogy balhé lesz.

Elvinni azért nem szerencsés, mert a macskának baromi nagy stressz ez a cincálás.

Ha tényleg csak ez a két opció van, a baráthoz vinném, de nem ártana, ha el tudná őket szeparálni, ha esetleg nem jönnek ki.

Hozzánk macskaszitter szokott jönni, így a cicák a saját környezetükben lehetnek, nem kell senkitől szívességet kérni (nem igazán macskás a család), és normálisan el vannak látva, még játszik is velük. Igaz, ez nincs ingyen, de ennyit megér, hogy tudom, hogy otthon vannak nyugiban és gondoskodnak róluk.

júl. 15. 13:06
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

#1-gyel értek egyet, nálunk is mindig a barátok jönnek etetni meg almozni. Ha már el tudod vinni a barátaidhoz akik 10 percre vannak autóval és vigyáznának rá a saját lakásukban (kockára téve bizonyos bútorok épségét) akkor nem rosszból, de nem hiszem el hogy teljesen kizárt hogy legalább napi 1x felmenjen(ek) hozzátok etetni meg almozni, mivel nehezebb mint 0-24 figyelni rá?

Mi is hurcibáltuk már a macskánkat és ő sem ideggyenge tehát nem hatotta meg, de nyilván az a legjobb neki ha nem viszed sehova. Ő nem tudja azt mondani hogy "hallod, stresszel ez a szituáció, nem tudom mi történik, légyszi ne"... Esetleg kérj meg másik barátot aki felmegy napi 1x, ad neki kaját kitakarítja az almot. Szerintem nem nagy dolog, a barátaim nagyrésze esetemben akkor is elvállalná ha nem adnék érte semmit, azért ismerőseid csak vannak. Ha meg már bevállaltatok egy élőlényt aki nem könyörgött azért hogy odavigyétek magatokhoz akkor tényleg minden rosszindulat nélkül mondom hogy ezt kéne megoldanotok. Barátaitok családtagokon kívül csak vannak

júl. 15. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mik szükségesek ahhoz, hogy ki tudjam vinni a kutyámat Horvátországba nyaralni a magunkkal?

Apartmanba mennénk, a tulajdonos azt mondta ő nem bánja. Yorkshire Terrier, 4 éves.

Egy házi egeret otthon lehet hagyni 4 hétig vagy inkább vigyük magunkkal?

Még elég messze van a nyaralás, de érdekelne, hogy mit érdemes tenni ilyenkor. Jöhetnek tapasztalatok is az utazással kapcsolatban.

Mit vigyünk magunkkal a strandra?

A kisfiam 6 hónapos,és pár het es megyünk nyaralni. Mire van legfokebb szükségünk? És mire kell oda figyelni? Meg mennyit lehetünk kint ?

Van tapasztalata valakinek törpenyúllal való utazásban repülőgépen?

Tel-Avivba szeretnénk 2 nyuszit repülőn az utastérben magunkkal vinni. Nem nyaralásról van szó, hanem hosszú időről.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!