Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Igaz az hogy a macska csak a...

Igaz az hogy a macska csak a hazhoz ragaszkodik es nem is szereti a gazdajat?

Figyelt kérdés
Nekunk is van macskank en ugy veszem eszre h szeret minket

2016. máj. 2. 07:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz. Tavaly ősszel hozzánk került egy kiscica. Én etettem, foglalkoztam vele. Januárban elköltöztem otthonról, de amikor hazamegyek, ugyanúgy örül nekem és bújik hozzám, mint mikor még otthon laktam.
2016. máj. 2. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én falun bellül költöztem, kinti macska, tehát ismeri a falut keresztbe kasul, mikor elhoztam a macskát szüleimtől, nálam letettem a földre, közöltem, hogy mától itt lakunk, azóta is hozzám jön haza...
2016. máj. 2. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Anyám mondtq, hogy mikor melózom, meglátogatja őket néha... Amúgy 1.5 km-re laknak, de mindog visszajön.
2016. máj. 2. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én viszonylag sokszor költöztem,az elmúlt 2 évben 4szer, és a macskáknak sosem volt probléma az új hely, mert mindig úgy oldottam meg,hogy legalább egy hétvégét folyamatosan otthon tudjak lenni,és nem volt semmi probléma,hogy jaj most sírnak,mert nem otthon vannak,vagy ilyenek.
2016. máj. 2. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

A macska nem szereti a gazdáját, mert túl magas és nem látja jól az arcát. Egy homályos arcú, két lábú lényt ki tudna ugyan szeretni? Ráadásul idióta ciccogó hangokat ad, aminek semmi értelme és bántja a macska fülét.


A házat azért szereti és azért ragaszkodik hozzá, mert az utcán ritkán látni tányért a földön, tele étellel. A házban szokott tányér lenni a földön. Abban pedig étel van és az közel van. Nem olyan homályos és felismerhetetlen. Ahol van felismerhető étel, rossz hely nem lehet, ezért jók a házak. Kit érdekel a gazda? Az étel amúgy is ott van a tányérban. Lehet, hogy nem is a gazda teszi oda, hanem a ház termeli neki. A gazdára lehet, hogy nincs is szükség. A ház az, ami gondoskodik a macskáról és nem ad ciccogó hangokat, amit a macska nem ért amúgy sem.

2016. máj. 2. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz. Nagyon is szerető és különleges állatok. Lehet, hogy amelyik kinti cica kertes házban és mivel ritkábban találkozik a gazdájával nagyobb szabadsághoz van szokva nem annyira ragaszkodó, nem tudom. Talán macskája és életmódja válogatja, hogy ti is mennyit foglalkoztok vele. De az enyém benti, és nála nem így van, sőt a szüleimnél is van a testvérkéje a kandúr, és imádja őket, és ők is viszont :)
2016. máj. 2. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Leírom a mi történetünket:

Amikor a cicám megérkezett 3 hónaposan a lakásunkban, attól féltem, hogy nem fog minket még szeretni vagy hiányozni fog a megszokott helye és "sírni", nyávogni fog. Kinyitottam a hordozót és a pici cica nyíl egyenesen és határozottan megindult felém és odadörgölőzött a lábamhoz. Dorombolt, és elvágódott előttem, hogy simogassam. Hosszú percekig csinálta ezt és csak ezután kezdtük felfedezni az új környezetet. Ez számomra nagyon meglepő volt, de hatalmas kő esett le a szívemről és nagyom boldog voltam, hogy ő is engem választott. :)


Amúgy egy dokumentumfilmben volt egy kísérlet, hogy ha új helyre viszel egy macskát és egy kutyát, akkor a macska rögtön a rejtett zugokat keresi, elfut a fal mellé, vagy a szekrény alá, mert így érzi magát biztonságban. A kutya pedig a gazditól csak kicsit távolodik el, de mindig visszatér a hozzá és figyeli a reakcióit, mivel neki a gazdi jelenti a biztonságot.


Ez azonban nem jelenti azt, hogy a cica nem szereti a gazdiját, csak félénkebb és jobban bízik a saját ösztöneiben ha veszelyről van szó.


A másik meg, hogy volt olyan kinti cica is a filmben, aki önként költözött el máshoz, mert a gazdinál kisgyerek volt, aki folyton szadizta szegényt.


A másik példát pedig a többiek leírták, simán lehet költöztetni a cicákat is.

2016. máj. 2. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az mondja akinek fogalma sincs a macskákról igazából. Nekem gyerekkorom óta rengeteg macskám volt, és most is van több... kinti is, benti is, hozzám ragaszkodnak, nem a házhoz és még csak nem is a kaját adó személyhez, mert az nem én vagyok többnyire. Viszont a szeretetet tőlem kapják és nekem adják vissza is azt.
2016. máj. 2. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz. Macskákkal éltem le az egész életem.


Ráadásul azt is megfigyeltem, hogy az egyes ciccek a család különböző tagjaihoz ragaszkodnak jobban. És ez nem mindig az, aki enni ad nekik.


Volt egy fehér ciccünk, imádta a férjemet. Amikor otthon volt, mindig körülötte fordult elő. Ha bent olvasott, a macsek ott ült az ölében. Ha virágot ültetett, a macsek segített neki ásni. Néha ki, amit már elásott:)


Ha nem volt otthon, cicóka ott ült a kerítésen, és várta haza. Pedig én etettem.

2016. máj. 2. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Az igaz hogy a macska független állat de attól még szeret. Nálunk is a cicám el szokott bújni, mindenkit karmolászik, néha támad, nem szereti ha ölbe vesszük, de attól még látom rajta hogy szeret minket.
2016. máj. 4. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!