Fannesz kérdése:
Mikor engedhetem ki a cicust a kertbe?
Figyelt kérdés
Nemrég hoztam el a 2 hónapos kiscicámat, igazi tündér, barátságos, játékos macska. Egyelőre a házban van, féltem a kinti élettől, annyi veszély leselkedik rá. Mindenképpen kijárós-bejárós cica lesz. Úgy gondoltam, hogy még 2 hétig semmiképpen sem engedem ki, utána is csak felügyelettel gondoltam. Rá szentelem az egész nyaramat is ha kell, de hogy bizonyosodjak meg róla, hogy amikor szeptemberben elmegyek iskolába a kiscicám nem fog elkóborolni és haza talál? Hogy őszinte legyek, néha elgondolkozom azon, hogy benti cicát neveljek belőle, a sok kinti veszély miatt (forgalom, kutyák és úgy általában emberek), de túlságosan nem megoldható. Alapvetően a szobám, és az ahhoz tartozó (egymásba nyíló) másik szoba (amolyan folyosó féle, de szoba nagyságú) terület az övé, ahol felügyelet nélkül folyamatosan lehetne. Így kegyetlenségnek gondolom egész életében bezárni 2 helyiségbe. Plusz előbb vagy utóbb úgyis kiszökne, szeretném megismertetni a kinti világgal, de nagyon féltem. Mit tegyek? Előre is köszönök szépen minden segítséget.2016. jún. 29. 13:17
1/4 anonim válasza:
A 2 hónaposat nyugodtan kiengedheted ha ott vagy vele, had ismerkedjen a kerttel.
2/4 anonim válasza:
Én leginkább a konkrét "szélnekeresztésnek a 16 hetes kort ajánlom, eddigre a cica nagyrészt be van oltva. (Tudom, hogy drága stb, de kinti macskát pláne érdemes.) Ha szeretnéd, ilyenkor is kiviheted már őt a kertbe veled, hogy szokja, nem fog elszaladni, játszhattok kint. Nekünk benti tartásúak vannak már csak... sajnos eddig átlagosan 4 évet éltek a kintik, és aztán történt velük vmi ami a halálukat okozta...a benti cicák átlagosan 3x annyi ideig élnek. Amúgy ha pl ivartalanítod, kisebb eséllyel kóborol el messzire. :) mivel most 2 hónapos, szeptemberig 4 lesz, akkor már igen, hazatalál.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igen, be lesz oltva mindenre, ezen a héten megyünk az első kombináltra. Ivartalanítás is természetesen tervben van. Amikor megyünk orvoshoz, meg is érdeklődöm majd, hogy mikor lehet legkorábban! :) Igazándiból úgy szeretném, hogy a nap nagy részében bent legyen, ha van bent valaki, akkor a ház bármelyik részében lehet, kint pedig naponta 1-2 órát lenne. Az elég lenne neki szerintetek?
2016. jún. 29. 13:34
4/4 anonim válasza:
Amíg pici csak felügyelettel. A kiscicák azt hiszik, tigrisek, nem félnek sem a felnőtt cicától, kutyáktól kocsiktól, más emberektől. 4 hónapostól viszont már lehet majd kint. Ivartalanítani én a 4-6 hónapos kort ajánlom. Egyébként meg a cica érje el a 1,5kg-ot, ez a feltétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!