Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Csak én tapasztalom úgy hogy...

Csak én tapasztalom úgy hogy a feketerigók szelídebbek mint a többi madár?

Figyelt kérdés
Még a galamboknál is közelebb engednek magukhoz, pedig azok aztán pofátlan állatok. Ha elmegyek egy galamb mellett és pár centi van köztünk a galamb azért odébb áll, de ezek a feketerigók tavasszal semmit nem reagálnak rám. Hogy nem eszik meg a macskák őket ha ilyen szelídek?

ápr. 14. 12:04
1 2
 1/11 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Én is ezt tapasztalom, kevésbé félnek, bátrabbak. Van egy kerti tavunk és sok feketerigó van az udvarunkon, isznak a tóból, nem is törődnek, ha a közelükben vagyok. A galambok és más madarak is jobban félnek.
ápr. 14. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a ház és az utcafronti kerítés közti nagy babérmeggyembe fészkeltek be. Pedig akkora forgalom és zaj van az utcán, hogy csak na. Iskola is van az utcánkban. Télen amikor a talajtakaró madárbirs termését elkezdték enni, cinkegolyókat is raktam ki nekik a fa ágaira akasztgatva. Néha majdnem elütöttek röptükben, annyira a kajára koncentráltak. Amikor a madárbirs behavazódott, egészen közelről nézhettem, ahogy fürdenek a rajta lévő porhóban :-)
ápr. 14. 15:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Emberközeli madár, adaptálódott. Kint vagyok és nyírom a füvet, már az első sáv után jönnek a rigók keresni a felszínre került férgeket. Miért félnének? Az ember nem bántja őket. Más madártól sem félnek, nálam a tyúkudvarban a galamb és a rigó együtt csipeget a tyúkokkal.
ápr. 14. 17:23
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Azért egy macskát csak meg tudnak különböztetni az embertől...

Hozzászoktak, hogy az ember nem bántja őket, és ezért nem félnek tőle. A macskáról tudják, hogy veszélyes rájuk, ezért nagyon vigyáznak, ha macska van a közelben.

Nálam az udvaron a földön rendszeresen keresgélnek a rigók. Mikor a két macska kint van, olyankor nem szállnak le a bokrokról, hanem szemmel tartják a macskákat. A macskák próbálják őket becserkészni, de a fentről figyelő rigók ellen nincs esélyük.

ápr. 14. 17:33
 5/11 AzImi ***** válasza:
0%
Remélem, hogy minél többet megesznek a macskák, én utálom a feketerigók hangját.
ápr. 14. 19:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A mi településünkön gyakorlatilag a leggyakoribb nyári madár. Valóban más énekesmadarakhoz képest egész szelídek, de nálunk néhány centiméterre maguktól nem engedik az embert, hamarabb elszaladnak, vagy elröppennek. Viszont simán leszállnak tőlem néhány méterre csipegetni, annyira már nem zavarom őket.
ápr. 14. 19:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A galamb azért "pofátlan", mert odébb megy és nem engedi, hogy megfogd? Te mit szólnál hozzá, ha valaki odamenne hozzád és elkezdene fogdosni? Élveznéd? Annyira nem hinném.
ápr. 14. 19:55
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Nah, egész jó az arány, 7-ből 1 idióta.

Rosszabbra számítottam.

ápr. 14. 23:50
 9/11 anonim ***** válasza:
A galambokat szerintem többször kergetik, azért. Sokszor látok galambcsorda közé rohanó gyerekeket. Rigókat jellemzően senki sem kerget.
ápr. 15. 15:40
 10/11 A kérdező kommentje:
#7 Én ezt fordítva értettem. Azért pofátlanok mert amint kaja van nálad nem hagynak békén. Valószínűleg pár morzsa elég elterelés elkapni egyet
ápr. 15. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Milyen madár szállít búzát a csőrében?

A telkemtől 4-500 m-re tavaly volt egy búzaföld. Már ősszel is, de most tavasszal is mindenfelé búza kel ki. Nyilván valami madár hordta a nyáron. Ha csak pár darab lenne, azt megérteném, hogy a csőrében vitte, és elejtette, így került a földemre. De 100-nál többről...

Meddig etessem a cinkéket ?

Március 10-dike körül elfogy a napraforgó amivel etetem őket . Vegyek-e még 20-30 napra valót ?

Van esély hogy megszelidítsem ezt a két hullámos papagájt?

Pár napja hozzám került két hím hullámos papagáj, egy olyan embertől fogadtam be őket akinek sajnos le kellett mondania róluk. Régebben tartottam már hullámos papagájokat viszont azokat mind fiatalkorukban szeliditettem meg. Ezek akik most nálam vannak azt hiszem 3...

Találtam egy madarat ami enyhe agyrázkódást kapott, ugyanott kell elengednem ahol megtaláltam?

2 napja már hogy egy sérült karvaly volt az udvarunkon, betettük egy dobozba, kapott inni meg egy kis nyers húst. Ma már teljesen felépült szerencsére, holnap reggel tervezem elengedni. Én tartok otthon kisebb tyúkokat és volt hogy lecsapott már rájuk. Emiatt eleve...

Hogyan pusztulhatott el a tyúkom?

Nagyon idegesít az egész eset mert korábban még nem történt velem ilyen és a kedvenc tyúkom volt a csapatból így már csak azért is érdekelne. Facebookra írnám ki ezt szívesebben de nem szeretném hogyha ott látnák a profilomat egy ilyen kérdéssel.. Egyik nap...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!