Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mitől lesz a tanyasi csirke...

Mitől lesz a tanyasi csirke rágós és hogyan lehet ezt elkerülni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 12. 14:48
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha az rágós, akkor már rég nem csirke, hanem vén tyúk, és azért rágós.
2009. júl. 12. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A tyúkot nem szokták sütni, csak párolni és főzni. A méretén, formáján látod, hogy már nem csirke.
2009. júl. 12. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
A csirkéket mi tartjuk 3 hónaposak kukoricadarát és zöldségeket kapnak enni.
2009. júl. 12. 15:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát, egyetértek az előttem szólókkal... Akkor most kb., a "rántani való" szakaszban vannak:D!!!! Nem kellene rágósnak lennie.....
2009. júl. 12. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Rántani próbáltátok? Lehet, hogy a panírt túl hamar megkapta a hő, miközben a hús belül még nem puhult meg. Lassú tűzön kell sütni és tovább. Előtte meg is lehet főzni egy kicsit.
2009. júl. 12. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor nem szabadna rágósnak lennie. Valamit a sütésnél rontotok el, ilyen fiatalon nem lehet kemény a husa.
2009. júl. 12. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Rántani a csirkét 4-6 hetes korában lehet csak.Később már paprikásnak való.A 3 hóst már nem tudod rántani,esetleg sütni tudod,de ekkor jó ha teszel alá egy kis vizet,és párolod,és persze paprikást főzhetsz.Ha előfőzöd akkor sem a levesed,sem a hús nem lesz jóízű,

A kukoricán vagy más szemestakarmányon nevelt csirke húsa tömörebb,mint a táposé,mert nincs a húsában annyi víz.Ezért nem fő szét,míg a tápos főzés közben szétesik.

Az öreg tyúk is megfől,de 4-5 órahosszáig is kell főzni.

A tyúkjaidnak adhatsz füvet,gazat a kertből,jót tesz nekik,bár nem minden gazat esznek meg.Ezt kilehet tapasztalni.A felhasznált tojáshéjat törd össze,és keverd a kukorica közé nekik.Erősebb lesz a csontozatuk,és a tojás héja is,meg többet is tojnak majd.

2009. júl. 12. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
az hogy mikor kell vágni a csirkét és hogy mit lehet belőle főzni-sütni nem jelenthető ki egyértelműen....a bojlercsirke meg a kendermagos tenyészideje nem megegyező, így amíg az egyik már rántanivaló, a másik még igencsak csökevényes és gyenge a vágáshoz. milyen fajtát tartasz?
2009. júl. 18. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Az utolsónak teljesen igaza van. Az őshonos magyar fajtáknak 4-6 hetesen nemhogy combjuk, de testük is alig van még. Azért a bojler is lehet jó még táppal is, ha az utolsó 2 hétben rendes takarmányt kap, szép húsa lesz.
2012. szept. 14. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!