Mit lehet tenni extrém bolha fertőzés esetén?
Van egy benti kutyusunk, aki valószínűleg valamelyik séta alkalmával megszedte magát bolhával...ez szépen továbbterjedt a két macskánkra.
Azonnal elkezdtük kezelni, először is többféle bolha irtó cseppel a cicába, kutyába....permetszer a házban. Nem jött be
Ezután jöttek a házi praktikák, ecet, szódabikarbóna, só, teafa olaj, citromlé. Természetesen porszívózás legalább 2 naponta...bolha még mindig van, sőt.
Szóval most már tanácstalanok vagyunk. Valaki valami ötlet? Bármi segítene, ami biztos módszer.

válasza:Kevés 2 naponta porszívózni. Mikor egy cicát hoztam haza bolhásan, akkor egyből vettem bolhaírtócseppet és naponta 2szer porszívóztam. Mindent kimostam magas hőfokon, ami érintkezett a macskával. Pár nap alatt teljes eltűntek a bolhák.
Bolhaírtó cseppet meg érdemes az állatorvostól venni, egy erős jó fajtát, ami pl férgek és atkák ellen is hat. Az drágább persze (4-5 ezer), de több hónapig ad védelmet.

válasza:

válasza:

válasza:Insecticide2000 (lehet nem jól írtam a nevét, de ha rakeresel felhozza a net) ez torpenyuszis csoportban ajanlották anno egymásnak amikor cica vagy kutya behozta a bolhát a nyuszi meg elkapta.
Elvileg ezzel lehet kezelni a fekhelyüket is és teljesen ártalmatlan meleg vérűekre meg mindenre. És elvileg mindent is le lehet fújni vele. Nem használtam még szerencsére nem kellett de nézz utána hátha segít.

válasza:Bolhaírtó tabletta! Ez legalább az állatokban kiírtja, utána pár hét és a környezetben is megszűnik de legalább nem fertőzik oda-vissza magukat.

válasza:Nexgard tabletta
2 ora es az osszes bolha garantaltan halott!
Hivatalosan havonta kell szedni de mi 1.5-2 havonta adjuk mert ugyan ugy megvan a hatasa nem pont 1 honapig tart
5 honapja egy darab bolha sincs
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!