Miért van ennyi darázs mostanában?

válasza:

válasza:Ugyan ez már több fészket leszedtünk, szomszédok is….Nagyon durva. Eddigi években pedig sosem fordult elő….
(Ráckeve)

válasza:

válasza:

válasza:Tavaly, tavalyelőtt volt egy-egy fészek a közelben, kiírtottam őket. Idén még nem találkoztam velük.
Szeged.

válasza:8; ne terjesszünk hülyeséget!
A papírdarazsak nem bántják a méheket!
Viszont ragadozók, sok káros kis hernyót elhordanak a gyümölcsfákról.
Nálunk is van vagy 10 fészek de nem bántom őket és ők sem engem.
Mondjuk az egyik pont a klimában van... Szegényeket mindig kifújja a venti amikor bekapcsol a klíma 😅
Onnan majd kiszedem szeptember végén az üres fészket... A többit meg majd a természet elrendezi.
További kérdések:
Minden, tehát hozzávalók, elkészítés módja, mire kell figyelni, stb.
Van egy madárpókom és tücskökkel etetem. Fontosnak tartom, hogy a tücsök maximum csak pár másodpercig rettegjen lehetőleg. Közvetlenül a pók elé dobom, ami azonnal rácsap és egy másodperc alatt végez vele. Ha ez nem sikerül és bújkálni kezd, a pók elé terelem egy hurka...
Van egy elég nagy fügefánk a kertben. A leszedett gyümölcsök belsejében észrevettem, hogy néhány helyen apró fehér/halványsárga rovarok mászkálnak. Nagyon kicsik, kamerán nem nagyon láthatóak ezért képet nem tudok csatolni. Semmi információt nem találtam erről, legtöbb...
ilyen lárvákat találok a hálószoba, konyha ablakpárkányon. AI szerint múzeumbogár. Ki találkozott ilyennel? Hogyan lehet kiírtani? Felújított a lakásunk, nem vagyunk kiszosak.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!