Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Kötelességem minden családi programon rész venni? (párom családjáról van szó)

Itt van a húsvét ugye , és kezdek megint besokallni mert megint megkaptam , hogy mivel egy napra kivágtam magam a programokból így megbántok embereket..legalábbis párom apukája szerint..

persze igaz nem győzte hangsúlyozni, hogy ő megérti de azért mégis megbántok vele embereket ha nem megyek, mert ez nekik fontos.

Erről az egészről annyit kell tudni, hogy 4 napból 3 napra szerveztek ők programot és egy nap mentünk az én családomhoz...

Amúgy meg készülök /vagyis készülnék a nyelvvizsgára ami egy hónap múlva lesz, január óta minden áldott nap pipálom az órákat , hogy mennyit tanultam aznap de mégsem ment a próbavizsga így most szeretnék minden erőmmel azon lenni, hogy még többet tanuljak, no de ugye mindig van valami.

Most már csomó programot lemondtam, párom egyedül ment (baráti programok főleg) de állandóan van valami ha nem a barátok miatt akkor a család...már a hétköznapokat jobban szeretem, mert olyankor több időm marad tanulni munka után fáradtan mintha hétvége lenne.

Én nem tudom, hogy tudnám ezt kezelni..

Amúgy én szépen megmondtam egy családi vacsorán , hogy nem tudok menni vasárnap az egész délutános programra mert tanulnom kell, és úgy érzem, hogy párom anyukája és papája is megértették...akkor nem értem , hogy mi ez ?

No meg megkaptam, hogy ő anno este 11 kor állt neki tanulni és másnap kelt dolgozni akkor miért nem osztom be jobban az időm..

Így is minden nap 6 óránál többet nem alszom, ami miatt zombi üzemmódban dolgozok egész nap tömöm magamba a kávét , hogy kicsit éber tudjak lenni és igen van , hogy olyan hulla vagyok , hogy le kell feküdnöm délután csak egy fél órára , hogy fogjon utána az agyam.

Fáradtan nem lehet tanulni. (vagyis elnézést, tulehet hogy gáz vagyok de nekem nem megy).

Amúgy meg imádom, ha azt mondják nekik elég 5 óra alvás hát nekem rohadtul nem és szerintem az emberiség nagy százalékának nem elég.

Fáradt vagyok és már unom, hogy mint ahogy eddig is mindig azt nézzem, hogy kit mikor bántok meg.

Miért kell nekem ugrálni mindenkinek?

A barátokkal is elég durva volt a helyzet, míg nem 2 alkalommal amikor megsértődtek, hogy haza szeretnénk menni párommal és nem bulizni akkor rájöttem, hogy bármit teszek nekik nem elég..hiába ugrottunk mindenkinek rögtön, ha lemondtunk egy programot akkor ment a sértődés..nekem ez nem hiányzik és mélységesen elszomorít.

És azt gondolom, hogy ezt most kell megfékezzem, mert ha mindig ugrálok , akkor nem lesz egy szabad hétvégénk sem párommal, hogy akár kettesben legyünk...(bár őszintén erről már lemondtam , olyan szinten , hogy már nem próbálom elintézni, hogy kettesben legyünk mert úgy sem jön össze) .

Mit tegyek? Mennyire kell mindig alkalmazkodnom?

Hosszú távon úgy érzem nem fog jól kihatni a kapcsolatunkra sem ez a folyamatos megfelelés mindenkinek...:S

Az ember dolgozik hétköznap szaladgál egész nap, én most folyamatosan tanulok és nincs idő egymásra , később ha gyerekek lesznek akkor gondolom még kevésbé tudunk kettesben lenni, de ha akkor is folyton meg akarok felelni valakinek akkor az csak a páromon fog levezetődni...

Mit tegyek? Mi a helyes?

Amúgy kedvelem párom családját, de a sajátommal alig találkozok (heti egyszer) és kicsit ez is bánt, hogy akkor miért kellene a másik családjával több időt töltenem.

Ő menjen engem nem zavar, sőt...mindig mondom, ha hívja papája, hogy hívja vissza , menjen segíteni neki, de nekem nincs mindig kedvem menni..no meg így a vizsgára készülés mellett...és ok lehet csak egy óra vagy 2 óra lenne, de pont elég ahhoz , hogy kizökkenjek a tanulásból és utána megint nehezen tudok nekiállni újból.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

Amúgy elég lelkizős típus is vagyok. Tényleg nem akarok senkit megbántani, de érzem hogy hosszú távon ez a sok program a kapcsolatunkra lesz rossz hatással, pedig imádom a párom és amikor sikerül többet kettesben lennünk akkor mindig béke van és nyugalom köztünk, de ahogy besűrűsödnek a programok , már érezhetően feszült közöttünk a hangulat. ( és ez alatt nem csak a családi programokat értem, hanem a barátok folytonos bejelentkezését, akiket szintén mindig megsajnálunk és nem tudunk lemondani.)Kérdések hasonló témában: programok

 2019. ápr. 20. 09:07  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Ha már most após véleménye ennyire be tud szaratni, ez csak rosszabb lesz. SOHA nem erdekelt hohy csupan pasim apja mit vár el.....házassag utan sem mondjuk, de csak járas idejen meg pláne nem.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 11/21Időpont 2019. ápr. 20. 13:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Inkább utaztatok volna el erre a 4 napra Angliába a pasiddal ketten. Úgy meglett volna a tanulás is, meg a közös program is.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 12/21Időpont 2019. ápr. 20. 13:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintem úgy értette, hogy újat már nem fogsz tanulni. Ha engem most beültetnek nyelvvizsgára, sikerülni fog, hisz mindennap használom a nyelvet. Új nyelvtant már késő tanulni, szavakat meg felesleges, mert ha a nyelv maga megy, a szövegkörnyezetből kiderül a jelentés, mint magyar ismeretlen szavak esetében.


Mindemellett teljesen lényegtelen, hogy miért nem tudsz/akarsz menni apósékhoz. Sajnos nagyon lejön ez a magyarázkodás, mintha megszoktad volna, hogy a te problémáid nem elég nagyok, mindig másokat helyezel előre. Ezt felejtsd el. Ugyanannyit érsz, mint a sértődős rokonok. Nem érnek többet, csak mert hisztiznek, és akkor is jár neked a szabadság, ha csak a plafont akarod bámulni a fejük helyett.A válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 13/21Időpont 2019. ápr. 20. 15:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Tudod ki rohangálna folyton rokonokhoz... Én egyszerűen nem mennék, megmondanám, hogy most nem tudok menni, és nem magyarázkodnék.

Van saját életed, felnőtt ember vagy, miért kellene állandóan mások kénye-kedve szerint rohangálnod, meg beosztani az idődet? Meg mi az, hogy a te saját szüleiddel alig találkozhatsz, meg nem lehettek szinte semmit kettesben, mert apósnak kell a társaság. Tudod ki menne oda. :D


Az sem érdekelne, hogy megsértődik. Sértődjön is, és gondolkodjon el, hátha leesik neki, hogy nem vagy a cselédje.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 14/21Időpont 2019. ápr. 20. 17:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

hát ugye a családommal heti egyszer vasárnaponként találkozok ,mivel 50 km-re laknak innen és ugye máskor mikor menjen az ember..? dolgozok egész héten mellette suliba járok , tanulok csak ilyenkor tudok menni.

Viszont az ő családja a városban lakik.

Amúgy sokszor gonosznak érzem magam ez miatt, mert kedvesek és szeretettel várnak minket , csak néha antiszociálisnak érzem magam, főleg hogy olyan helyen dolgozom ahol egész nap emberekkel foglalkozom és igazából néha csak úgy pihennék itthon..(vagy takarítanék, amivel elmaradok, vagy tanulnék vagy bármi)

Pedig kedvesek és kedvelem is őket , csak tényleg nem vágyom mindig programokra.

Rossz érzés valahol , hogy hát miért zavar ez engem mert sokan panaszkodnak , hogy ilyenek meg olyanok a a másik családja nekem meg tulajdonképpen nincs bajom, csak annyi , hogy nem szeretnék mindig elmenni mindenhova.

És hát igen a tanulás az úgy érzem csak akkor menne a napi több óra ha sehova nem mennék egyik nap sem.

Aki azt írja , hogy nem kell készülni a nyelvvizsgára azt nem igazán értem, mert a napi több órás tanulást január óta folyamatosan jegyzetelem, hogy tudjam követni magam , és mégsem megy úgy mint ahogy kellene...(próbavizsgán derült ki) .

Lehet hogy valakinek elég heti 3* másfél órát beülni órára és simán megvan neki a B2-es vizsga de sajnos én nem vagyok ilyen zseni..

hajtok ezerrel mégsem megy úgy.# 15/21Időpont 2019. ápr. 20. 18:41 Privát üzenet

Nálunk is volt ilyenből vita. Anyum egyedül él, csak én vagyok neki meg testvérem, csak ő leszarja az ünnepeket.

Anyósomnak ott van a faluban az egész családja, rokonok, mindenki hozzá megy például karácsonykor. Én közöltem, hogy édesanyámat csak nem hagyom egyedül ünnepekkor, meg különben is...lett sértődés, de nem érdekel. Én is lelkizős típus vagyok, de már harminc felett elegem lett, hogy mindig én engedek és szívok. Neked is egyszer be fog telni a pohár.

Ja és nekem is mindig tolja, hogy ő bezzeg mennyit dolgozik, lusta nő az aki nem végez non-stop házimunkát még este is, munka, tanulás után. :D


Tényleg töltsél minél több időt inkább a szüleiddel, mert az idő szalad. Kitartás!A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 16/21Időpont 2019. ápr. 20. 19:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Filmekkel jobban járnál, vagy angol cikkekkel, mert a sárga Headway csak a vizsgáig marad meg, utána ugyanúgy nem tudsz beszélni, ha ennyire nem megy.

A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 17/21Időpont 2019. ápr. 20. 20:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A beszéddel van a legkevesebb bajom, az megy. A hallott szövegértéssel van gond, mert egy monoton unalmas szövegre még ha magyarul is mondják el akkor is nehezen tudok hosszú távon koncentrálni. Amúgy nem angol..:D Francia. igyekszem minél többet hallgatni unalmas monoton szövegeket(lehetőleg a tőlem legtávolabb álló szövegeket is) csak az a baj, hogy ha olyan téma van ami alapból is untat azt magyarul is nehezen értem meg.

Amúgy tényleg nem értem, hogy mások hogy oldják meg tanulás nélkül a nyelvvizsgát...lehet velem van a baj...csak tényleg megijesztett , hogy a próbavizsgán lévő szöveget egyáltalán nem értettem , miközben órán meg úgy érzem,hogy egész jól megy.

Vagy amiket a tanár megadott gyakorolni házinak azokat is sokkal jobban értem...ezért nem szeretnék most menni sehova mert ha nincs dolgom akkor tényleg leülök és akár 6 órát is tudok foglalkozni a nyelvvel mert egyébként imádom, de ha menni kell valahova akár csak egy órára akkor egyszerűen teljesen kizökkenek.

Előtte azért nem tudok tanulni mert tudom,hogy menni kell, utána meg kell egy kis idő mire megint elkezdem.

Ja mondjuk tudom tényleg nem vagyok tökéletes..nem úgy működök mint egy gép , hogy akkor most megjöttem a programból és nekiállok 2 percre rá.

És hát igen január óta folyamatosan tanulok, nem vagyok lusta nekiállok , csinálom és mégis rosszul sikerült a próbavizsga része.

Tudom, úgy is állhatok hozzá , hogy nem ezen a pár órán fog múlni , de amikor mindig összejön egy program és már a 4. nap azt hallgatod, hogy jaj majd holnap tanulsz, nem ezen fog múlni akkor azért azt gondolom, hogy az semmiképpen sem működik.

Vagy felkelhetnék korábban és a napi 6 óra alvásomat felválthatnám 4-5 órára de könyörgöm ember vagyok és az agyam nem úgy működik ha nem alszom ki magam szóval alvásra is szükségem van...:S# 18/21Időpont 2019. ápr. 20. 20:43 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

amúgy a filmeket majd megpróbálom tényleg, mert talán ez a baj, hogy arra koncentráltam a legkevésbé eddig.

# 19/21Időpont 2019. ápr. 20. 20:44 Privát üzenet

Kérdező, nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem is kell. és ha ez másoknak nem tetszik, arról magasról tojni kell. Neked is egy életed van, ahogyan mindenki másnak is. Ha nincsen időd egy programra menni: ne menj. A párod ebben álljon melléd, és ha a családja szóvá teszi, szögezze le, hogy neked most más dolgod van, és kész. Idővel majd hozzá szoknak, ha azt érzik, hogy a párodat sem zavarja, hogy ő nélküled ment. Ez az A verzió.


B verzió: elmész a pároddal együtt, ő nyugodtan ott maradhat fél napot is, míg te lelépsz 1-1,6 óra után, ha dolgod van. Ennyi.


Én mindkettővel élni szoktam. Először furcsa volt a párom családjának, aztán hozzá szoktak. Mikor nem tetszett nekik, az se érdekelt. (A párom mondjuk mellettem állt ebben.)


Ne is pazarold az energiád arra, hogy megértesd más emberekkel, mit jelent munka mellett tanulni, sokfelé szakadni egyszerre. Van, aki a büdös életben nem fogja megérteni. Kár is vitatkozni velük. Közlöd hogy nem érsz rá, mert dolgod van, és ennyi.


3. dolog: a pároddal kéne átbeszélni, hogy legyen egy mind a kettőtöknek elfogadható egyensúly a családi programokban. Fele fele arányban, igen. És ha arra van igényetek, hogy ketten legyetek, ne menjetek minden áron programokra a családdal, egyikőtök családjával se. Ilyenkor jönnek a sértődéssel, meg az érzelmi zsarolással - nálunk így volt legalább is - de ha észreveszik, hogy hatástalan, akkor leállnak vele.


A lényeg, hogy ne hagyd magad. A pároddal jussatok csak ebben, ti ketten egyetértésre, ne a rokonsággal. Ahol tényleg nagy a család, ott nem lehet hatmillió programon részt venni minden ünnepen, ezt el kell fogadni.A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 20/21Időpont 2019. ápr. 22. 22:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha a szüleim nem tudnák magukat ellátni, befizethetem őket szociális otthonba, vagy kötelességem személyesen gondoznom őket, ha ők úgy akarják?
Vajon kötelességem az apának az üzeneteit fogadni fb-on, mielőtt elvinné láthatásra a gyermeket?
Most tényleg én vagyok a szemét? Kötelességem befogadni őket nyár végéig?
Kötelességem a párom apjára főzni?
Kötelességem pénzelni anyósomat hó végén, mikor elfogyott a pénze?
Kötelességem nekem anyósommal programot csinálni?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!