Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni? Egy kommunist...

Mit tudok tenni? Egy kommunista családban élek, teljesen kikészít.

Figyelt kérdés

Apukám kommunista (büszkén vállalja). Állandóan azzal jön, hogy őt tönkre tette a rendszer váltás, hogy egy fasiszta országban élünk, hogy itt mindenki mindenkinek a farkasa, hogy milliók éheznek, mérhetetlen nyomor és kizsákmányolás van...

És hát őt sem veti fel a pénz: van egy rendkívül ócska kocsija (egy muzeális darab), egy pici lakásban élünk, és megy a veszekedés 24/7.

Szeretnék kitörni, egyetemre menni, nyelveket tanulni, egy jól fizető munkát kapni, drága autót vezetni.... Apukám erre teljesen kiakad: én is egy reakciós fasiszta vagyok. Már ha csak megyünk az utakon és rámutatok egy drága kocsira és mondom, hogy "én is ilyet szeretnék majd" rögtön jön a válasz: "csak nehogy te is majd ne tudj ételt adni a gyerekednek (mint ebben az országban rengetegen).."

Teljesen kiöli belőlem a reményt és a hitet. Természetesen így aztán nem is támogatja sem az egyetemet, sem a nyelvtanulást, sőt mi több, hallgatom hogy fölöslegesen fárasztom magam a tanulással, meg az egész pénzkidobás, úgyse lesz belőle semmi, mert ez egy kapitalista világ és csak a protekció számít.

2011. dec. 9. 17:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
43%
Válassz egy hiányszakmát amivel külföldön jól lehet keresni pl. IT területet, vagy hegesztőt ami tetszik és húzz el az országból ahogy én is tettem.
2011. dec. 9. 17:37
 12/27 Antimod ***** válasza:
84%

Van, amiben igaza van (bár ezek a "reakciós", "fasiszta" jelzők megmosolyogatóak), de azt mondom: rendszert nem tudsz változtatni, így kénytelen vagy abban boldogulni, ami rendelkezésre áll.

Csak elvhűen, azaz ne add el a lelked, ne légy megszállott munkamániás, lefizethető k.cs.g.

És az életben sokkal fontosabb dolgok vannak, mint a drága autók.

2011. dec. 9. 17:40
 13/27 anonim ***** válasza:
95%
Az én apukám ugyanezeket fújja(52éves)és már odáig fajult a dolog hogy az öcsémnek azt mondogatja hogy ne menjen el dolgozni mert úgyis csak kizsákmányolja asok kapitalista vállalkozó...én szerencsére elköltöztem már otthonról.próbálok öcsémre én is hatni...hátha...kitartás!
2011. dec. 9. 17:47
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
a tanulás csak rajtad múlik. nyelvet az internet világában nem olyan ördöngősség tanulni csak a szorgalmon múlik, az egyetemre meg lehet ösztöndíjat, különböző pályázatokat beadni, persze ehhez jó tanulónak kell lenned. de ez nem a szüleiden múlik.
2011. dec. 9. 17:51
 15/27 anonim ***** válasza:
13%
Van még egy ország Európában, ahol megtapasztalhatjátok a létező szocializmus minden áldását: Belorusszia, Lukasenko vezénylete alatt. Költözzetek oda, amíg lehet, mivel sajnos az idén erősen megroggyant a gazdaságuk, és lehet, hogy ott is kitör a kapitalizmus.
2011. dec. 9. 18:00
 16/27 anonim ***** válasza:
29%
Mindenképpen el kell költöznöd!Szerintem az efféle kommunista proli emberek klinikai esetek.Amint tudsz hagyd el ezt a szörnyű vörös övezetet.Az én családomat meg maga a kommunizmus viselte meg és örültek mikor rendszerváltás volt.Én és a családom mindig is gyűlöltük a kommunizmust és a kommunistákat meg azokat akik ezt az elvet követik és istenítik.
2011. dec. 9. 21:51
 17/27 anonim ***** válasza:
87%
De tudjátok mit? Ahányszor látom Kádárt a tévében vagy az Interneten, szinte elsírom magam, pedig még csak 28 vagyok. Viszont két éve munkanélküli, az elhelyezkedés minden esélye nélkül, ami abban a rendszerben nem fordulhatott volna elő. Én átérzem a Kádár-nosztalgiát, pedig egyáltalán nem vagyok kommunista, és olyankor rohadtul nem érdekelnek sem az orosz megszállók, sem az ún. (egyébként igen puha) diktatúra. Gondolom, sokan vannak még így rajtam kívül is.
2011. dec. 9. 22:29
 18/27 anonim ***** válasza:
16%
A 16. válaszoló vagyok.Nem tudom ha meglátom Kádárt mindig düh , harag fog el amint mondtam a családunkat a kommunizmus viselte meg és hálát adtunk amikor rendszerváltás volt.De ahogy látom az országot is megviselte , leélte a kommunizmus.
2011. dec. 9. 22:36
 19/27 anonim ***** válasza:
77%
A 12. válaszolóval teljesen egyet értek.
2011. dec. 10. 01:02
 20/27 anonim ***** válasza:
27%

Apádnak teljes mértékben igaza van!

Nem értem miért hiszi azt sok egyetemista, hogy diplomával "hú milyen jó állása lesz és milyen jól fog keresni" S, mikor diplomával próbálnak elhelyezkedni vagy munkát kapnak éhbérért akkor csöppennek a rideg valóságba. Diplomásokból túlképzés van, sehova nem kell ennyi. A kommunizmus egyáltalán nem volt rossz! Mindenkinek volt munkája, normális fizetések, a kisemberek is el tudtak menni nyaralni, volt közbiztonság, létbiztonság. S, most mivan? Meg lehet nézni. Nagy büdös kapitalista "jólét" Mert nekünk kellett a rendszerváltás és az EU. Volt iparunk, volt mezőgazdaságunk. A kapitalisták tették tönkre az országot!

2011. dec. 10. 02:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!