Mit tudok tenni? Egy kommunista családban élek, teljesen kikészít.
Apukám kommunista (büszkén vállalja). Állandóan azzal jön, hogy őt tönkre tette a rendszer váltás, hogy egy fasiszta országban élünk, hogy itt mindenki mindenkinek a farkasa, hogy milliók éheznek, mérhetetlen nyomor és kizsákmányolás van...
És hát őt sem veti fel a pénz: van egy rendkívül ócska kocsija (egy muzeális darab), egy pici lakásban élünk, és megy a veszekedés 24/7.
Szeretnék kitörni, egyetemre menni, nyelveket tanulni, egy jól fizető munkát kapni, drága autót vezetni.... Apukám erre teljesen kiakad: én is egy reakciós fasiszta vagyok. Már ha csak megyünk az utakon és rámutatok egy drága kocsira és mondom, hogy "én is ilyet szeretnék majd" rögtön jön a válasz: "csak nehogy te is majd ne tudj ételt adni a gyerekednek (mint ebben az országban rengetegen).."
Teljesen kiöli belőlem a reményt és a hitet. Természetesen így aztán nem is támogatja sem az egyetemet, sem a nyelvtanulást, sőt mi több, hallgatom hogy fölöslegesen fárasztom magam a tanulással, meg az egész pénzkidobás, úgyse lesz belőle semmi, mert ez egy kapitalista világ és csak a protekció számít.
Van, amiben igaza van (bár ezek a "reakciós", "fasiszta" jelzők megmosolyogatóak), de azt mondom: rendszert nem tudsz változtatni, így kénytelen vagy abban boldogulni, ami rendelkezésre áll.
Csak elvhűen, azaz ne add el a lelked, ne légy megszállott munkamániás, lefizethető k.cs.g.
És az életben sokkal fontosabb dolgok vannak, mint a drága autók.
Apádnak teljes mértékben igaza van!
Nem értem miért hiszi azt sok egyetemista, hogy diplomával "hú milyen jó állása lesz és milyen jól fog keresni" S, mikor diplomával próbálnak elhelyezkedni vagy munkát kapnak éhbérért akkor csöppennek a rideg valóságba. Diplomásokból túlképzés van, sehova nem kell ennyi. A kommunizmus egyáltalán nem volt rossz! Mindenkinek volt munkája, normális fizetések, a kisemberek is el tudtak menni nyaralni, volt közbiztonság, létbiztonság. S, most mivan? Meg lehet nézni. Nagy büdös kapitalista "jólét" Mert nekünk kellett a rendszerváltás és az EU. Volt iparunk, volt mezőgazdaságunk. A kapitalisták tették tönkre az országot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!