Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 204/104 vérnyomás mennyire...

204/104 vérnyomás mennyire normális?

Figyelt kérdés

A gép Omron M2, nem lehet rossz, mikor átjön ismerős neki mindig ugyanannyikat mér. Azért mértem rá mert kézisúlyzós bemelegítés közben gyanúsan fájt a fejem pedig ritkán szokott. Ma megint megmértem 178/107 85 BPM.

Ahogy megálltam pihenni úgy csökkent:

188/104 76 BPM

164/97 77 BPM

138/76 75 BPM

Nyugalmi vérnyomás átlagosan 126/67 szokott lenni.

F29, nem iszom, nem dohányzom, normál testsúly.

jún. 17. 17:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Semennyire nem normális, csoda hogy nem volt agyverzesed. 150 felett magasvérnyomásnak számít. Orvos, mint olyan?
jún. 17. 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:
12%

Konkrétan életveszély ez az érték.

Menj háziorvoshoz.

Kérd, hogy írjon fel Tensiomint, amit KEZELT vérnyomás esetén kell a hirtelen kiugró vérnyomásnal a nyelv alatt szetolvadni hagyni.

Friss hipertonias diagnozisnal laborba is el fog küldeni.

Egyéb vizsgálatokra is szamits, mert normál testsúlynal a hirtelen fellépő extrém magas vérnyomás nem jatek.

Amíg nem tisztázott, hogy mitől ugrál a vérnyomásod, kerüld a sportot és a megerőltető testmozgást.

jún. 17. 19:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A vérnyomást nyugalmi állapotban kell mérni, nem edzés közben!

Leülsz, felrakod a mandzsettát és nyugodtan vársz 5-10 percet, utána méred.

Neked a nyugalmi vérnyomásod teljesen normális.

jún. 17. 19:53
 4/13 anonim ***** válasza:
12%

#3:

Egy 201 Hgmm-es szisztolés vérnyomásérték egy könnyű, kézisúlyzós bemelegítésnél nem nevezhető normálisnak, és mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel.

Állhat mögötte terheléses hipertonia, eddig fel nem ismert hipertonia, de az érrendszer merevsege is.

Ilyenkor terheléses EKG-t és 24 órás monitorozast szoktak végezni.

A sportolás nem ajánlott, mivel a gyakorlatok során az erofeszites alatti preseles egy merev erfalnal végzetes is lehet.

jún. 17. 20:06
 5/13 anonim ***** válasza:
50%
180 felett hipertóniás krízisről beszélünk, ami azonnali kezelést igényel.
jún. 17. 20:57
 6/13 igazadvan ***** válasza:
76%
Mérd meg rendesen, ne edzés, pláne kézisúlyzós edzés után, az még nem jutott eszedbe?
jún. 17. 21:00
 7/13 igazadvan ***** válasza:
76%
A 126/67 nagyjából okés.
jún. 17. 21:01
 8/13 Juliusz48 ***** válasza:
8%
Az orvostudomány mai állása szerint 135/80 felett minden vérnyomás magas. Fel kéne keresni az orvosát. hogy beállítsák, és utána betartani a rendszeres szedését a piruláknak.
jún. 18. 09:02
 9/13 anonim ***** válasza:
80%
Az orvostudomány mai, és minden eddigi állása szerint is nyugalmi állapotban kell mérni a vérnyomást.
jún. 18. 09:51
 10/13 anonim ***** válasza:
33%

9-nek

Vagyis szerinted semmi baj nincs azzal, ha nem tud arról, hogy két perc laza bemelegítő sulyzozas pokoli fejfájást okozva az egekbe küldi a vérnyomását ???

Remélem, hogy csak viccelsz.

jún. 18. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért van ez hogy vérnyomáscsökkentő nélkül is normális olyan mintha bevenném?

2x1 tabletta Bisoprolol sandozt szedek . Egyiket reggel 6 körül másikat este 5 -6 körül. Kapok mellé reggel 1 tabl Coverex As komb forte 10/2.5mg. Nos a gyógyszerrel 120/75 P: 68 volt Már 2 hónapja nem szedem a COVEREX AS KOMB FORTET csak a Bisoprololt...

Túl magas pulzus vagy még normális esetleg phszihiátriai jellegű a gond?

Pár hónapja abbahagytam a Frontin adagom, pontosabban lejebb csökenntette velem az új pshzihiáterem azzal a jelszóval, hogy "az sok" Eddig 3mg-ot szedtem éveken át ami megfelelőnek tűnt, most szedek 2mg-ot ennél a phszihiáternél amitől némileg fogytam valamennyit de...

Hideg időben felugrik a vérnyomásom, ilyenkor 1 vérnyomáscsökkentő gyógyszer is kevésnek bizonyul. Melegben meg a fél tabletta is sok. Normális hogy így reagálok?

Orvosom annyit mondott próbálgassak egy másikat, vagy a kettőt együtt. Másnak is így reagál a szervezete hideg-melegre? Gyógyszer nevét direkt nem írtam, mert nem ez a kérdés lényege hogy milyen.

Szerintetek ez mennyire számít,rossz vagy normálisnak? Mai nap megmértem a vérnyomásom és 95/57 hgmm lett. A pulzusom pedig 78 bpm.

Azért néztem meg elsősorban, mert úgy éreztem gyorsan ver a szívem. Általában, amúgy nem szoktam rosszul érezni magam.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!