Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Puffadás. Tegnap nyersen...

Puffadás. Tegnap nyersen ettem karalábét, aztán főzve is. Még mindig puffadást tapasztalok. Ti mit szoktatok puffadás esetén csinálni? Pl gyógynövény tea? És ha igen, mennyit kellene inni?

Figyelt kérdés

júl. 13. 13:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Én espumisant veszek be, az tutira használ
júl. 13. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha tudnek pukkantani, engem se zavarna, de pont azert rossz, mert megreked, es az se megy. Nehez minden.


En is, amikor ilyet eszek, degasint veszek be hozzá.

júl. 13. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
45%
Borsmenta tea. Mennyiséget nem tudok hozzá. Én egyébként is iszom, mert szeretem.
júl. 13. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
júl. 13. 19:11
 5/17 anonim ***** válasza:

Én ezt használom:


[link]


Remekül bevált.

júl. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

De sajnos be kell látnom, hogy nem bírom nyersen megemészteni a karalábét rendesen, szóval szerintem ezek után végre megjegyzem ezt és nem fogom inkább nyersen enni...

A főtt formát még tesztelem - hogy azt bírja-e a gyomrom és a belek puffadás nélkül.

júl. 14. 12:51
 7/17 anonim ***** válasza:
5, többi is mint szimetikon, degasin pl
júl. 14. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 Grimfox ***** válasza:
100%

A menta(leginkább borsmenta), és fűszerkömény keverékéből készült tea elég hatékony kell hogy legyen. Nem csak a felfúvódást csökkenti, a gáz távozását is elősegíti.

A karalábé mindenképpen fúj valamennyire. Ha nyersen akarod enni, lehet hogy lereszelve lenne érdemes. Minél nagyobb darabokban kerül a bélrendszerbe, annál jobb táptalaj a felfúvódást okozó baktériumok számára. Ugyanez igaz a burgonyára, kukoricára, babra, és más felfúvódást okozó ételekre.

júl. 14. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:

Amúgy végül borsmenta teát ittam, de szerintem addigra amúgy is elmúlt volna.

Lereszelve sem fogom nyersen enni a karalábét, többször nem próbálkozom.

Azóta ettem főtt formában és úgy nem okozott puffadást.

Nekem nem tűnt fel, hogy a krumpli okozna puffadást, főzve, sülve, nyersen sem.

Kukoricánál sem rémlik, de azt nagyon ritkán ettem.

Bab - azt nem eszem nyersen. ;)

Utóbbinál lehet, hogy fajtától és elkészítéstől is függ.

júl. 15. 00:53
 10/17 Grimfox ***** válasza:

A bab nyersen azthiszem enyhén mérgező, úgyhogy azt tényleg ne is.

Egyénenként eltér, milyen mértékű puffadást okoznak az ilyen ételek. Van akinél semmit, vagy szinte semmit, van aki pedig zeppelin méretűre fújódik már egy kevéstől is ezekből az ételekből. Karfiollal, brokkolival is sokan vannak így, káposztával kevesebben, de van aki attól is.

júl. 15. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!