Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Tudtok, olyan gyógyszert,...

Tudtok, olyan gyógyszert, gyógynövényt, krémet, vitamint, amely elősegíti az idegek gyógyulását?

Figyelt kérdés
Volt egy balesetem. Kimozdult a farokcsontomnál az egyik csigolya. Visszament a helyére de nagyon érzékeny, sokszor fáj és szokott zsibbadni a lábam. Az orvosok nem tudnak semmi használhatót ajánlani. Kéne valami, ami segít regenerálni az idegeimet, segít nekik meggyógyulni.
2011. ápr. 23. 19:32
 1/10 anonim válasza:
Hááát..amm..mamámnak is volt valami ilyesmi a lábán és neki a nadálytőkrém használt.És nekem is sokszor segített.Patikákban lehet kapni,de ha nem akkor házilag is el lehet készíteni.
2011. ápr. 23. 19:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Megnéztem ezt a krémet és szerintem ez inkább izom és izület húzódásokra van de nekem olyasmi kéne, ami a gerincemnél, a csigolyáknál lévő idegeket segíti a gyógyulásban. De lehet, hogy ez is jó rá, nem tudom.
2011. ápr. 24. 17:54
 3/10 anonim ***** válasza:
rossz hír: az idegsejtek nem regenerálódnak. esetleg vmi olyan gyógyszert szedhetsz, ami segíti a melanin-hüvely gyógyulását, de ezt nem lehet célzottan szedni (ha egyáltalán az a baj). idegsérülések hónapok-évek múltén szoktak enyhülni. ha ilyen egyszerű volna, az orvos ajánlott volna elsőre vmit. sajna, ez van.
2011. ápr. 24. 23:16
 4/10 A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy járatos vagy a témában. Köszönöm a választ. Csak annyit szeretnék pontosítani, hogy nem biztod, hogy idegsejt elhalásról van szó, hanem, amikor ütés éri őket, akkor úgy védekeznek, hogy betokosodnak, begyulladnak és ennek az állapotnak a helyreállítását szeretném én segíteni valahogy, mert elvileg ez végbemegy szép lassan is,de vannak anyagok, amelyek ezt serkentik.

Persze lehet,hogy neked van igazad, de ha tényleg az a helyzet, amit én mondok, akkor először ki akarom próbálni ezt a lehetőséget.

2011. ápr. 25. 10:25
 5/10 Salx Narval ***** válasza:
Árnika, nadály,vadgesztenye, körömvirág,kék kenőcs, lókenőcs, Svédcsepp,Activon krém.A növényekből krém és tinktúra is készül, legjobb, ha ülőfürdővel is kombinálod.Én azért az orvos által tanácsolt gyógyszereket használnám elsősorban.
2011. máj. 1. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem melanin, hanem mielin hüvely.
2011. máj. 8. 22:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Joga!

Hiroshi Motoyama: Minden, amit a csakrakrol tudni kell c. konyve.

Ebben talalsz gyakorlatokat, pozokat, amik gyogyito hatassal vannak az idegekre es az izuletekre.

2011. máj. 24. 09:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha sikerül egy hozzáértő masszőrt találnod, az is sokat segíthet, nekem is volt ilyesmi problémám, 5-6 alkalom után jelentősen javult a helyzet. Nem biztos hogy csak az idegek miatti fájdalom ez, hanem a baleset miatt az izmokat is stressz érte, begörcsölnek, olyan fájdalmakat okozva, amire nem is gondolunk. Aztán az évek alatt teljesen betokozódnak ezek a görcsök, maguktól nem tudnak elmúlni. De ehhez nem csak egy "frisstítő" masszázs kell, hanem célzottm, terápiás. Próbálj meg egy sportmasszőrt.
2011. máj. 24. 19:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 25. 10:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Elég rég kérdezted talán nem aktuális már. Ha az idegrostban gebasz lenne és emiatt neuropátiák zavarnának (leginkább cukorbetegség velejárója lehet), akkor szedj naponta 200-300mg alfa-liponsavat. Csodákra képes a mozgás segítésével. Nem ettől lesznek új idegsejtek, de az idegkárosodás miatti mozgásszervi problémákat enyhíti. Sclerosis multiplex esetén a járásnehézségek esetére segíthet a liponsav (könnyebben felegyenesedsz, ha ilyen gondod lenne). Azért csodát se várj.
2014. okt. 9. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Van ötletetek, hogy mit csináljak ha benőtt a körmöm és (lábamon) nagyon fáj?

Kipróbáltam mindenféle gyógynövényt nem hatott. Ráadásul be is gyulladt . Menjek sebészhez?

Lehet cserépbe gyógynövényt ültetni? Mennyi az esély arra, hogy meg is marad a növény, hogyan kell így gondozni?

Erkély nélküli albérletben lakunk, és a minap azon gondolkoztam, hogy vajon lehet-e cserépben gyógynövényt tartani otthon, mert ugye más lehetőség nincsen... Szerintetek? Van valakinek tapasztalata ebben?

Gyógynövényt lehet túladagolni?

Tehát ha főzök gyógyteát, rendes nem filterese, és többet iszom belőle, mint kéne, vagy a 2 éves gyerekem beleiszik, lehet bajunk? (amúgy egy sima kamilla-levendula-citromfű keverékről van szó) Csak furcsa ,hogy most meg megy a hasa a gyermeknek, és aluszékony...Lehet ettől?

Gennyes, gyulladt sebem gyógyulását hogyan tudnám elősegíteni?

Már úgy nézett ki begyógyul a seb, antibiotikumot szedtem 2 hétig és kamilláztam, úgy nézett ki javul a helyzet, de most megint elkezdett váladékozni és fájdogálni. Nagyon félek, hogy megint antibiotikumot kell szednem (szoptatok ugyanis). Belsőleg mivel tudnék magamon segíteni? Homeopátia?

Mivel lehet a begyulladt könyököm gyógyulását elősegíteni?

Könyököm begyulladt, (nyáktömlő gyulladás) ami bakteriális eredetű. Antibiotikumot szedek.Mozgásra nem fáj, a bőröm duzzadt, piros és érzékeny. Jegelésen kívűl milyen lehetőség van a gyulladás csökkentésére?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!