Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Egészségtelen olajjal főzni?

Egészségtelen olajjal főzni?

Figyelt kérdés
Amikor főzök, általában mindig forró olajban dinsztelem a hagymát, majd ezt megsózom, fűszerezem. Ez általában minden ételem alapja. Próbálok egészségesen főzni, sok zöldséggel. Szerintetek ez a sok olaj egészségtelen? Mi erről a véleményetek? Illetve hogyan lehetne egészségesebben főzni, hogy finom is maradjon az étel?

2014. szept. 8. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Eddigi életem során legalább három-négy korszak volt a zsiradék hasznosságát illetően. Hol ez volt a jó, hol amaz.

Az biztos, hogy az olajat nem szabad füstpontig hevíteni, s a használtat újra használni azon megfontolásból, hogy drága. Most egyesek szerint a kókuszzsír a legjobb. Drága, s amit kapni lehet, részben hidrogénezett. Szóval a jót elrontják, mert a hidrogénezett zsiradék is rossz.

2014. szept. 8. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Én egy ideje olajról vajra váltottam.
2014. szept. 8. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Én végül is nem is arra gondoltam, hogy olaj, vagy zsír, hanem inkább a mennyiségre. Én szinte minden nap eszek olajban sült ételt, ez szerintetek koleszterin, szív érrendszer szempontjából kockázatos?
2014. szept. 8. 12:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Szerintem, aki minden nap szalonnát, felvágottakat, kolbászt eszik, az lehet inkább kockázatosabb kategória. De nem tudom. Én pl kevés kolbász, illetve nehéz ételt eszek.
2014. szept. 8. 12:54
 5/9 anonim ***** válasza:
engem az olajos főzés mindig megfosat.
2014. szept. 8. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

5: ezt melyik kérdésre felelted?


***

Olajban sütés és olajban sütés között van különbség. Pl., ha bő, forró olajban sütöd a krumplit, kevésbé jó, mintha sütőlemezen, gyengén megspriccelve.

Ha megnézel a tévében olyan műsort, amiben mesterszakácsok főznek, ők minden nagyon kevés olajat használnak. Ha megpróbálod őket utánozni, csökkent a kockázata annak, hogy ártalmas lesz.

És lehet cserélgetni is a zsiradékot. Van olyan étel, amelyik disznózsírt kíván, vagy vajat.

Párolással is lehet finom ételeket készíteni, semmi zsiradékot hozzá nem adva.

2014. szept. 8. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Hatos leír egy csomó okos dolgot, erre lenyomjátok. De legalább valami mást írna a lepontozó. Ez így csak trollkodás. Ötös nem tudom, ki kérdezte az emésztési gondjaidat. Szerintem senki.


A sok zsiradék semmiképpen sem jó. Az olaj sem. Tényleg érdekelne azok véleménye, akik egy értelmes választ haszontalannak minősítenek.

2014. szept. 8. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkit (egyébként nem is szokásom)
2014. szept. 9. 08:23
 9/9 homo ludensz ***** válasza:
Nem a jó házi szalonnával van a gond. Régen ledolgozta az aki megette házikenyérrel és egy fej hagymával. Az a probléma hogy beviszünk egy csomó fölös kalóriát azt is többnyire színezékekkel,ételízesítővel,állagjavítóval felturbózva. Ülsz a monitor előtt majd kocsiba ülsz mert el kell intézni egy ügyet és ez megy egész nap. A régi szalonnát evő ember kapálás után még hazakocogott a határból. Az olajra visszatérve nekünk az olívaolaj vagy egyéb egzotikus helyről származó olaj tűnik egészségesnek de a napraforgóból vagy egyéb nálunk termett magból is lehet kinyerni jó olajat feltéve ha hidegen sajtolják és nem pacsmagolják össze nagyüzemileg.
2014. szept. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!