Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha ilyen régóta vannak tünetei...

Ha ilyen régóta vannak tüneteim, akkor nem lehetek bélrákos?

Figyelt kérdés

Évek óta rendszeresen van hasmenésem, hasi görcseim, függetlenül attól, hogy miket eszek. Van, hogy 2 hétig tart, aztán egy ideig megszűnnek a panaszok, majd újra jönnek. Ez évek óta tart. Voltam már többször gasztron, vérvétel, laktóz/gluténérzékenység-vizsgálat, székletvizsgálat, ultrahang történt. Nem találtak semmit.


Gyenge, fáradékony nem vagyok. Nem fogytam ez időszak alatt, hanem híztam 5 kg-t. Vért nem találtam székletben. Akkor nem lehet rák, mert ha az lenne, már halott lennék vagy minimum áttétes, nem? Lehet inkább IBS?

26N



2023. jan. 2. 15:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
És tükrözés? Azt nem akartak? Furcsállom, hogy panasszal, diagnózis nélkül elengednek. Nem valószínű a rák, de akkor is ki kell deríteni az okát.
2023. jan. 2. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 szánalmasak amúgy, el fogok menni egy másik helyre is. Magyar egészségügy (ráadásul magán volt, cég általi biztosítással).
2023. jan. 2. 15:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja és mindig csak azt hajtogatták, hogy biztos a tej/stressz. Mondom ja, egyik nap megy a tejtől a hasam, másik nap nem? Stresszes életem pedig nincs. Kb. leszarják az embert, amíg nem haldoklik.
2023. jan. 2. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az IBS inkább lehet, mint rák. Mindenképpen keress másik orvost, mert oka van ennek
2023. jan. 2. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez IBSM inkàbb
2023. jan. 2. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Jobban kell figyelni az étkezésre, az ember nemcsak tápanyagokat visz be, hanem azzal sok esetben mikroorganizmusokat is. A gyomor-bél rendszerben az összetalálkozó anyagok kölcsönhatásba léphetnek. A mikroorganizmusokat, pl. tejsav baktériumokat, erjedést okozó egyéb mikrobákat tartalmazó tejtermékek az egyéb tejtermékekkel hajlamosak kellemetlen kölcsönhatásba lépni, tehát ezekből egyszerre csak egyfélét enni: vagy sajtot, vagy kefirt vagy tejfölt stb., mert a rajtuk levő mikroorganizmusok csak egyféle alkotórészt bontanak le az adott tejtermék elkészülésekor, de ha egy mások tejtermékkel összekerül, akkor az ember belében történik meg a kölcsönhatás. Nagyon kell figyelni a nem sterilizált malomipari termékekre (korpa, műzli, zabpehely), mert az ezekben maradt mikroorganizmusok kevés gyomorsav esetén továbbjutnak a bélbe és ott erjesztenek. Szinte hasonló a helyzet a nem megfelelően előkészített zöldsalátáknál, amit készen lehet kapni? ha az előkezelés nem megfelelő, akkor a zöldségen rajta maradó baktériumok erjesztenek.
2023. jan. 2. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!