Fájdalmas kis csomók testszerte, izomfájdalom, izomgyengeség. Mi okozhatja?
Néhány hónapja fájdalmas csomók jelentek meg a testemben, combomban, térd hajlatában, hónaljakban, medencecsont felett, környék hajlat an, derékban, vállban, stb. Nagyjából szimmetrikusak, tehát mindkét oldalon.
Kb borsónyi-babnyi nagyságúak
Nem közvetlen a bőr alatt vannak, mélyebben, de tapintható.
A végtagjaim fájnak, nyomó jelleggel.
Az egész testem fáj, mintha beütöttem volna valahova és mintha izomlázam lenne.
UH-n mikor kezdődött (februárban) azt mondták zsírszövetben látják, de annak nem szabadna fájnia. Nagy verkep volt, szinte eltérés nélkül. Hasi UH, mellkas rtg, nyaki UH, gégészet, nőgyógyászat negatív. Ősszel immunologia ezer-féle vizsgálat negatív.
Szerintetek mi történhet velem?

válasza:A fájdalmas csomók, izomfájdalom és izomgyengeség számos okra vezethető vissza, például:
- Izomgyulladás vagy izomrángás
- Izomtúlterhelés vagy sportsérülés
- Vitamin- vagy ásványianyag-hiány
- Autoimmun betegségek, például fibromyalgia vagy rheumatoid arthritis
- Idegi problémák, például ideggyulladás vagy idegsérülés. Orvosi vizsgálat és diagnózis segíthet az ok meghatározásában és a megfelelő kezelésben.

válasza:További kérdések:
Kellemetlen helyzetbe kerültem ma. Boltban voltam de éreztem, hogy pukiznom kell. Gondoltam nem lesz semmi hát elengedek egyet, erre nem a szokásos puki volt hanem hosszan tartó és nem tudtam vissza tartani se. Reméltem, hogy nem volt hangos mert őszintén nem tudtam...
Kisebb koromban a kórházban véletlenül észrevették, hogy valami gond van a szívemmel. Akkor teljesen más dolog miatt feküdtem bent és azt mondták, hogy vagy maradok még egy napot és megnézik vagy adnak időpontot fél év múlvára kardiológiára. Utóbbit választottuk mert...
23 éves férfi vagyok, és nagyon szorongok egy eltávolított ajaki elváltozás miatt. Az ambuláns lap szerint a felső ajkamon egy kb. 3 mm-es, barna színű, fájdalmatlan elváltozás volt, amit helyi érzéstelenítésben teljesen eltávolítottak. A szövettani eredmény még nem...
Kb csak nyomásra fáj a fülem, de füllhallgatót (régifajta, nem az agybadugós) simán tudok használni fájdalom nélkül, csak amikor beteszem akkor érzem, meg feküdni is egész jól tudok azon az oldalon, viszont enyhe nyomásra is eléggé fáj. Fül-orr-gégészet heti 2 nap...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!