Melyik Antibiotikum a hatékonyabb? Azi Sandoz 500mg vagy Augmentin Duo? Sokban különböznek?
Figyelt kérdés
2025. febr. 23. 19:44
1/2 anonim 

válasza:

válasza:Az antibiotikumok közt nincs hatékonyságbeli különbség. Maximum annyi lehet, hogy egy adott baktériumra egy adott gyógyszer pont nem hat, de az nem jellemző, mert ezek elég széles spektrumúak. Kicsit lutri, mert nem fogják felírás előtt kitenyészteni a kórokozót, hogy megállapítsák, mi az, de nagy a valószínűsége, hogy bármelyik működik.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2025. febr. 23. 20:13
Kapcsolódó kérdések:
Nátha, köhögés, extra rekedts. Köptetővel jött fel sűrű váladék. De egyébként nem javulok. Lázam viszont nincs. Kaptam antibiotikumot, de nem...
Hiába küzdök már 2hete, egyre rosszabb. Köhögés nem múlik, váladék jön, hangom már nagyon csekély. Viszont lázam nincs csak hőemelkedés. Szeretnék már meggyógyulni. Hatna az Augmentin Dolo?
Hasonlóan hatásos gyógyszer mint az Augmentin Dolo, milyen antibiotikum van ami tud segíteni?
S nem penicilin tartalmú?
KERESZTALLERGIA ANTIBIOTIKUM?
Nagyon rosszul vagxok. Rekedtséggel indult.Folytatódott száraz köhögéssel.Jött fel zöld váladék ezért mentem dokihoz....
A hangom már nulla, a köhögés is sokkal durvább. Az arcom is fáj, nátha, fülem is fáj. Rottyon vagyok. Nagy nehezen a háziorvos írt fel antibiotikumot, azt mondta nem szívesen, Augmentin Duo-t. SZEPTEMBER VÉGÉN COVIDDAL KÓRHÁZBAN VOLTAM CEFTRIAXON ANTIBIOTIKUM -...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!