Ha én gerincműtött vagyok, összevagyok csavarozva, plusz még neurológiai betegségem is van... Akkor mennyire nem ajánlatos együtt lenni egy családtaggal akin izotopos vizsgálatot végeznek? Nyilván akin a vizsgálatot végzik ő a legfontosabb

Ha egy egyszerű pajzsmirigy vizsgálat Tc-99m-el, akkor relatíve kis aktivitást kap (~40MBq), annak nagy része is távozik a vizelettel.
(Tc-99m felezési ideje ~6 óra, ami azt jelenti, hogy 24 órán belül 94%-a lebomlik az emberi testben)
Ha teljes test/csontvizsgálat, akkor nagyobb az aktivitás (~1GBq=1000MBq), de ott is érvényesek a fentiek.
Ha I-131-el vizsgálják, akkor jobb távol maradni (felezési ideje 8 nap), de ez is aktivitástól függ.
Védekezni a sugárzás ellen a távolsággal (kapott dózis négyzetesen csökken a távolsággal), és a sugárzásban töltött idő minimalizálásával lehet.

Nekünk azt ml mondták 10 napig 12ev alatti gyerekkel ne érintkezzen
Én meg nemrég lettem műtve, plusz egyéb szervi gondjaim vannak ezenkívül hullik a, hajam keményen...
Emiatt mondta, anyum hogy pár nap külön.
Csak nem tudtam hány napig kell ezt tartani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!