Vizeletemben találtak fehérjét (+). Háziorvosom szabin van. Akinek volt már ilyen értéke mennyire komoly problémát jelzett, és küldték-e további vizsgálatokra?
Figyelt kérdés
máj. 5. 19:23
1/8 anonim 

válasza:

Egy +-es fehérje, ha egyéb más negatív a vizeletben, akkor valószínűleg nem jelez komoly bajt. Lehet, hogy egy kicsit többet mozogtál, sportoltál, stresszesebb vagy, mint szoktál lenni.
3/8 anonim 

válasza:

Önmagában ált. semmi különösre nem utal. Simán lehet abból is, ha mondjuk nem tisztítottad meg magad mintavétel előtt. Nekem szinte mindig van vizeletvizsgálat alkalmából, egyszer megkérdezte a háziorvos, csíp-e a pisilés, van-e vmi tünetem, mondtam, hogy nincs, azt mondta, hogy akkor nincs további teendő, a többi értékem nem utal fertőzésre, gyulladásra.
4/8 anonim 

válasza:

a fehérjevizelést vesefunkciós zavarokhoz szokták társítani. drukkolok hogy ne ez legyen
5/8 anonim 

válasza:

Ezer dolog lehet. Érdemes utánamenni, de ha az jön ki, hogy valami erős krónikus gyulladás van a szervezetedben (most nem akarom hosszasan fejtegetni, miért gondolom ezt), azért javaslom, hogy mielőtt belemész ilyen erős szteroidos kezelésekbe, mérlegeld a táplálkozás kérdést.
Persze mondom, ezer dolog lehet. Főleg, hogy az életkorod sem írtad le.
Nem ebbe fogsz belehalni, szerintem.
6/8 Ypszilon1980 

válasza:

Egy alkalmas, egy plusz-os fehérjére nem adnak rögtön semmilyen kezelést, hacsak nem van valami akut panasz is hozzá. Minimálisan lehet jelen akár egy fizikai terhelés miatt is. Persze ahogy #5 írja lehet sok oka, most itt nyilván nem lehet ezeket részletezni, de az biztos, hogy a vese szűrő funkciója nem megfelelő volt a mintaadásnál.
7/8 anonim 

válasza:

Nekem is fehérjét ürített a vesém, ez gyulladásra utal. Még nem vészes, de ne hagyd figyelmen kívül. Vizsgáltasd ki magad, évente menj vér és vizelet vizsgálatra, ha rosszabbodik, mindenképp menj el a nephrológiára.
8/8 anonim 

válasza:

Nekem egy éve ++++-os, pontosabban 500 volt az érték. Antibiotikumot kaptam, utána az rendben is jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!