Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vizeletemben találtak fehérjét...

Vizeletemben találtak fehérjét (+). Háziorvosom szabin van. Akinek volt már ilyen értéke mennyire komoly problémát jelzett, és küldték-e további vizsgálatokra?

Figyelt kérdés

máj. 5. 19:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy +-es fehérje, ha egyéb más negatív a vizeletben, akkor valószínűleg nem jelez komoly bajt. Lehet, hogy egy kicsit többet mozogtál, sportoltál, stresszesebb vagy, mint szoktál lenni.
máj. 5. 19:42
 2/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Férfi vagy nő vagy?
máj. 5. 20:26
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Önmagában ált. semmi különösre nem utal. Simán lehet abból is, ha mondjuk nem tisztítottad meg magad mintavétel előtt. Nekem szinte mindig van vizeletvizsgálat alkalmából, egyszer megkérdezte a háziorvos, csíp-e a pisilés, van-e vmi tünetem, mondtam, hogy nincs, azt mondta, hogy akkor nincs további teendő, a többi értékem nem utal fertőzésre, gyulladásra.
máj. 5. 20:53
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
a fehérjevizelést vesefunkciós zavarokhoz szokták társítani. drukkolok hogy ne ez legyen
máj. 5. 22:34
 5/8 anonim ***** válasza:
62%

Ezer dolog lehet. Érdemes utánamenni, de ha az jön ki, hogy valami erős krónikus gyulladás van a szervezetedben (most nem akarom hosszasan fejtegetni, miért gondolom ezt), azért javaslom, hogy mielőtt belemész ilyen erős szteroidos kezelésekbe, mérlegeld a táplálkozás kérdést.

Persze mondom, ezer dolog lehet. Főleg, hogy az életkorod sem írtad le.

Nem ebbe fogsz belehalni, szerintem.

máj. 6. 05:16
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Egy alkalmas, egy plusz-os fehérjére nem adnak rögtön semmilyen kezelést, hacsak nem van valami akut panasz is hozzá. Minimálisan lehet jelen akár egy fizikai terhelés miatt is. Persze ahogy #5 írja lehet sok oka, most itt nyilván nem lehet ezeket részletezni, de az biztos, hogy a vese szűrő funkciója nem megfelelő volt a mintaadásnál.
máj. 6. 06:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is fehérjét ürített a vesém, ez gyulladásra utal. Még nem vészes, de ne hagyd figyelmen kívül. Vizsgáltasd ki magad, évente menj vér és vizelet vizsgálatra, ha rosszabbodik, mindenképp menj el a nephrológiára.
máj. 6. 07:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy éve ++++-os, pontosabban 500 volt az érték. Antibiotikumot kaptam, utána az rendben is jött.
tegnapelőtt 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!