Miért hullik ki a rák betegek haja?
És miért vannak csont fájdalmaik kemoterápiás kezelés ideje alatt?
Miket tartalmaznak ezek a készítmények, hogy ilyen tüneteket okoz?

válasza:A hajhullás egyes kemoterápiás készítményektől van. A csontfájdalmat nekem inkább a fehérvérsejt szaporító injekció okozta.
Nézd, ezek a szerek mérgek, nem cukros víz. Amellett, hogy a rákos sejteket kinyírják, sajnos roncsolják az egészséges sejteket is.
Kedves egyes válaszoló, és mennyi idő alatt lettél jobban, állt helyre a jó közérzeted kemoterápia után?
Családtagomat most kemozzàk, sugárkezelést is kapott, rosszindulatú, de nem áttétes külső rákos daganata van (lábon). Ősszel akarják műteni.

válasza:Ez mindenkinél más, egyrészt több kemoterápiás szer van, másrészt mindenki másképp reagál rá.
Én amit eleinte kaptam, inkább csak vizesedtem tőle, meg a cukromra volt hatással.
Durva szert csak egyszer kaptam csontvelő transzplantáció előtt, akkor kb három napra küldött padlóra.
Ami fontos: minden mellékhatásról tudjon a kezelőorvos, van, amelyeken tudnak segíteni, legalábbis enyhíteni.
Hajhullás: lehet feliratni parókát, de egy jó kendő/sapi is sokat tud dobni az ember közérzetén.

válasza:A kemoterápia tipikusan olyan, mint amikor hazamegy gyereked vérző fejjel, és még jól el i tángálod, amiért nem vigyázott jobban.
A kemo is; nincs elég bajod, tegyünk rá még egy lapáttal...
Négyes válaszoló: biztos nem tesz jót a kemó az egészséges sejtekel, de ha családtagom abban bízik,hogy ezzel megúszhatja, hogy belehaljon a rákba, akkor meg kell őt hagyni ebben a hitében.
Úgy tudom, még a géntetapia, ami úgymond kemk helyett adható, dd tudtommal ez is inkább kiegészítő terápiaként (ha jól tudom), és elég drága eljárás is.

válasza:Szia
Azóta minden rendben,hogy sikerült a műtét? (ha már megvolt esetleg)
Kapcsolódó kérdések:
Eddig két Orvosnál jártam. Egyik miatt lett gyulladt a krémek miatt. Masik doki Elocom oldatot írt fel. Meg hidratáló krémet, mert az Elocom szárít. Ma az ő krémét használtam hajmosás előtt, de mikor lemostam a krémet sok haj jött ki 😨 Most már tényleg...
1.hullik a haj? 2. Utána meggyorsítja a, növekedést?
Száraz fejbőr, száraz letapadt korpa ellen. Hullik tőle a haj? Vagy nem kell félni tőle?
A napi vízfogyasztásra odafigyelek 3 litert megiszok naponta.
Az elmúlt két napban annyi hajam hullott, mint máskor 1 hónap alatt. Jelenleg nincs semmi stressz az életemben. Samponból is a már 10 éve használt és bevált sampont használom, nincs semmi új hajrutinom sem. Beteg sem voltam. (Nő)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!