Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért hullik ki a rák betegek...

Miért hullik ki a rák betegek haja?

Figyelt kérdés

És miért vannak csont fájdalmaik kemoterápiás kezelés ideje alatt?

Miket tartalmaznak ezek a készítmények, hogy ilyen tüneteket okoz?

2025. aug. 15. 08:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

A hajhullás egyes kemoterápiás készítményektől van. A csontfájdalmat nekem inkább a fehérvérsejt szaporító injekció okozta.

Nézd, ezek a szerek mérgek, nem cukros víz. Amellett, hogy a rákos sejteket kinyírják, sajnos roncsolják az egészséges sejteket is.

2025. aug. 15. 08:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Kedves egyes válaszoló, és mennyi idő alatt lettél jobban, állt helyre a jó közérzeted kemoterápia után?

Családtagomat most kemozzàk, sugárkezelést is kapott, rosszindulatú, de nem áttétes külső rákos daganata van (lábon). Ősszel akarják műteni.

2025. aug. 15. 08:43
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez mindenkinél más, egyrészt több kemoterápiás szer van, másrészt mindenki másképp reagál rá.

Én amit eleinte kaptam, inkább csak vizesedtem tőle, meg a cukromra volt hatással.

Durva szert csak egyszer kaptam csontvelő transzplantáció előtt, akkor kb három napra küldött padlóra.

Ami fontos: minden mellékhatásról tudjon a kezelőorvos, van, amelyeken tudnak segíteni, legalábbis enyhíteni.

Hajhullás: lehet feliratni parókát, de egy jó kendő/sapi is sokat tud dobni az ember közérzetén.

2025. aug. 15. 08:51
 4/12 Senior Séf ***** válasza:
12%

A kemoterápia tipikusan olyan, mint amikor hazamegy gyereked vérző fejjel, és még jól el i tángálod, amiért nem vigyázott jobban.

A kemo is; nincs elég bajod, tegyünk rá még egy lapáttal...

2025. aug. 16. 12:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Négyes válaszoló: biztos nem tesz jót a kemó az egészséges sejtekel, de ha családtagom abban bízik,hogy ezzel megúszhatja, hogy belehaljon a rákba, akkor meg kell őt hagyni ebben a hitében.

Úgy tudom, még a géntetapia, ami úgymond kemk helyett adható, dd tudtommal ez is inkább kiegészítő terápiaként (ha jól tudom), és elég drága eljárás is.

2025. aug. 17. 12:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Senior séf, te amúgy mit javasolnàl kemoterápia helyett egy rákos betegnek?
2025. aug. 17. 12:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia. Apukamat is jövő héten kezdik kemozni. Hogy van a családtagod?
2025. aug. 23. 11:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Jól van, köszöni, hamarosan műtik.
2025. aug. 24. 12:11
 9/12 anonim válasza:

Szia

Azóta minden rendben,hogy sikerült a műtét? (ha már megvolt esetleg)

2025. szept. 6. 15:16
 10/12 A kérdező kommentje:
Még nem műtötték meg, de már tárgyal az időpontról az onko team.
2025. szept. 12. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha begyulladt a fejbőr szőrtüszők, hogyan tud meggyógyulni? Mert így jobban hullik a hajam. 😥 Nem magától lett ilyen krémeznem kellett korpa...

Eddig két Orvosnál jártam. Egyik miatt lett gyulladt a krémek miatt. Masik doki Elocom oldatot írt fel. Meg hidratáló krémet, mert az Elocom szárít. Ma az ő krémét használtam hajmosás előtt, de mikor lemostam a krémet sok haj jött ki 😨 Most már tényleg...

Mi történik ha a, fejbőrt szteroidos krémmel kezeled?

1.hullik a haj? 2. Utána meggyorsítja a, növekedést?

Locoidos krémet fejbőrre írtak már fel valakinek?

Száraz fejbőr, száraz letapadt korpa ellen. Hullik tőle a haj? Vagy nem kell félni tőle?

Mitől hullik a hajam? (Nő vagyok)

Az elmúlt két napban annyi hajam hullott, mint máskor 1 hónap alatt. Jelenleg nincs semmi stressz az életemben. Samponból is a már 10 éve használt és bevált sampont használom, nincs semmi új hajrutinom sem. Beteg sem voltam. (Nő)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!