Milyen pulzusértéket nevezhetünk már szívrohamnak? Túlélhet valaki 7 szívrohamot 3 éven belül?
14 éves vagyok,többször volt 200 körüli pulzusom (szívbeteg vagyok.)Valaki azt mondta,ez szívroham.Tehát már rég meg kellett volna halnom.
Ráadásul az első magas pulzusszám közben éppen egy edzésen
álltam fejen...
A szapora szívverést tachykardiának hívják.Neked ez van.
A szívroham, magyarul:infarktus.Sokan általában az elsőbe belehalnak, nem hinném, hogy 7-et túlél valaki, bár előfordulhat, ha enyhe infarktusról van szó.
A szívroham nem jár feltétlenül szapora szívveréssel, hanem inkább nagy fájdalommal, légszomjjal, bár néha a fájdalom elmarad, ekkor beszélünk "csendes" infarktusról.
A szívroham nem azt jelenti hogy a szív"rohan"(szaporán ver).Szapora szívverésre azonban léteznek jó gyógyszerek.És az infarktus megelőzésére is.
A te panaszod a szívritmus zavarok közé tartozik, ez nem szívroham.
Vannak olyanok akiknél ez már újszülött korukban indul, a szív ingerképzésénél van eltérés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!