Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A Remotiv Extra gyógyszernek...

A Remotiv Extra gyógyszernek minősül?

Figyelt kérdés
Nem akarok gyógyszert szedni, inkább természetes alapanyagú tablettát. A Valeriana Relax tudom hogy az, de a Remotiv Extra gyógyszer??

2018. ápr. 17. 18:24
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
és ha esetleg valaki használt Valeriana Relax-ot mi a véleménye? valóban tompít?
2018. ápr. 17. 18:30
 2/11 anonim ***** válasza:
Igen, az. Valerianatol semmit se ereztem
2018. ápr. 17. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

értem,köszönöm

esetleg valami más hatásos, de nem gyógyszernek minösülő készítmény?... akár csepp,tea..

2018. ápr. 17. 18:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szedtem Valeriana Relaxot. Nekem szorongásra nagyon jó volt. Sőt ha úgy érzem nagyon szorongok pl valahova menni kell, most is beveszek igaz 4 darabot is. Engem egyáltalán nem tompít. Előtte évekig Xanaxon éltem. Aztán szép lassan a kettőt kombinàlva áttértem csak Valeriánara.
2018. ápr. 19. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 bensdorp ***** válasza:
75%

A Remotiv extra ugyanúgy természetes alapanyagú, orbáncfű-kivonatot tartalmaz. A különbség gyógyszer és egyéb termék között pedig az, hogy a gyógyszerek sokkal több vizsgálaton esnek át évtizedeken keresztül, aminek eredményeképp hatásosságuk és biztonságosságuk garantált. Ezzel szemben egy étrend-kiegészítő például csak annyit kell, hogy teljesítsen, hogy ne legyen ártalmas a szervezetre, de semmi nem garantálja, hogy azt a hatóanyag-mennyiséget a lejáratáig biztosan tartalmazza, ami rá van írva. Ezért ha választhatsz gyógyszer minősítésű vagy gyógyszer minősítést nem kapott termék között, mindig a gyógyszert érdemes választani, ott a minőség garantált.


A Remotiv egyébként inkább kedélyjavító hatású, a Valeriana relax pedig inkább nyugtató-altató hatással bír.


egy gyógyszerész

2018. ápr. 19. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem!köszönöm! Akkor inkább Remotivot szedek.

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!!

2018. ápr. 22. 07:36
 7/11 anonim ***** válasza:
35%

kedves #5 gyógyszerész

kérlek említsd meg hogy rendszerint a mesterségesen előállított gyógyszerek többször annyi mellékhatással is járnak mint a természetes eredetűek. Nem elhanyagolható, ahogy egyébként az osztrák orvoslási példa is mutatja, ha nem súlyos a gond, érdemes elsőre természethez nyúlni, és csak akkor a mesterségeshez ha a természetes nem válik be.

2018. dec. 12. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 bensdorp ***** válasza:
63%

Kedves #7


Nem említek olyasmit, ami nem igaz. (Főként orvostudományos témában nem - már csak az eskümből kifolyólag sem.)

A gyógyszernek nem minősülő egyéb készítményeket éppúgy mesterségesen állítják elő, mint a gyógyszereket, a legfőbb különbséget köztük pedig már leírtam. Ahogyan azt is, hogy a Remotiv extra hatóanyaga tisztán növényi kivonat, tehát itt (és egyébként nagyon sok gyógyszernél) használhatod a divatos szót, hogy "természetes". (Ami egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy biztonságos - nézd csak a rengeteg mérgező élőlényt pl. egy erdőből.) Az pedig, hogy melyik hatóanyag hányféle mellékhatást tud létrehozni bizonyos egyéneknél, azt nem a vegyület eredete határozza meg, hanem a vegyület szerkezete, és ebből eredően a szervezetre gyakorolt hatása. Aminek pedig hatása van, annak mellékhatása is előfordulhat, hiszen az emberi szervezet olyan összetetten működik, hogy többnyire nem lehet egy betegség hátterében álló biokémiai, élettani folyamatokat úgy elkülöníteni, hogy egy hatóanyag csak egyetlen ponton legyen rájuk befolyással a szervezetben.


Remélem, így már jobban érted.

Kérlek, hogy legközelebb ne ilyen provokatívan kezdd a válaszod felém, és hogy inkább csak a szakterületed témáiban válaszolj, nehogy egy fontos, pl. egészséget érintő témában félrevezesd a beszélgetést olvasókat. Köszönöm mindenki nevében.

2018. dec. 13. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 bensdorp gyógyszerész


Érdekes hogy épp egy anonim fórumon játszod a 'hittérítőt', mondom ezt minden provokációs szándék nélkül,

úgy hogy rendelkezem doktorival(orvos) rendelkező ismerőssel is, továbbá a párom épp olyan helyen dolgozik ahol (igaz állati de) gyógyszereket, oltóanyagokat állítanak elő, én magam pedig biológusi (innen a természetközeliségem) diplomát tettem az ELTE-n,

nem nagyzolás, csak ne légy lekezelő és ne nézz senkit h******k miközben bár nem a vegyészetben hanem akár a természetben jártasabb lehet a beszédpartner, mert ott könnyen fény derül hogy attól hogy gyógyszerész valaki, nem fog univerzális tudással rendelkezni, ebből kifolyólag pedig igaza is csak részlegesen lesz.


Gondolom ha valóban szakmabeli vagy, belátod hogy több haszna lenne a térítésednek egy olvasmányos könyv, szakmai értekezés vagy egy szakmai blog indításával, de még talán a szakdolgozatod közzétételével is, személyazonosságot felvállalva mint itt névtelenül okítani a népet aki inkább nem mint igen fogja elhinni állításaid :)


És mint mondtam, nem provokáció, de a hozzáállásod inkább egy orvoslátogató hozzáállása aki gyógyszereket akar eladni, mintsem egy gyógyszerészé.

-------------- -------------- --------------

DE vissza a témára,

megtörtént eset alapján leírom mi a helyzet a hazai gyógyászatban:


Páciens szorong, nyugtalan stb, háziorvos egy pszichiáterhez küldi

aki azonnal fel is ír neki egy doboz ATARAX -ot,

az atarax (nyugtató, feszültségoldó, ?!altató?!) egyik mellékhatása, (amit 3 ember mesélt nekem személyesen), felkel az ember az éjszaka közepén, zavart és szinte mindenkire igaz hogy HOMÁLYOSAN LÁT 1-2 percig, sok esetben zavartságot, koncentrációhiányt okoz, dolgozni, vezetni nem lehet mellette, ezen túl még gyakran magas vérnyomással, szédüléssel is jár, a további lehetséges mellékhatások listája betöltene egy A4-es lapot (kis betűméretben).


páciens 2 hét után rosszabbul van mint az eredeti panasza, a pszichiáter azt javasolja hogy szedjen REXETIN -t egy hónapig és menjen vissza, érdemben még nem foglalkozott a páciens problémájával,


a rexetin (szorongásgátló) már SSRI kategória ami erős függőséget okoz,

!!! érdekes módon a papírján konkrétan nem szerepel a FÜGGŐSÉG szó, de rejtve szépen úgy a második A4-es lap közepén már szerepel egy olyan hogy "FOKOZATOSAN KELL ELHAGYNI" mert különben okoz bizonyos tüneteket...


!!rafinált gyógyszeripari trükk, amivel a szemfülesek gyakran találkozhatnak...!!


Páciensünk egy hónapig szedi a rexetin nevű 'gyógyszert', az első 2-3 hétben súlyosabb tüneteket produkált a szer mint amit megoldania kellett volna, ez az orvosok szerint normális, szokványos mert úgymond "HOZZÁ KELL SZOKNIA A SZERVEZETNEK",

tünetek között szerepel a sok dolog,

több oldalnyi lehetséges tünet is fel van sorolva, csak épp egy nem, páciensünk viszont a negyedik hét végére már érzi egy ideje hogy valami nincs rendben,

(már azon túl hogy úgy érzi mint ha elbutult volna picit, lassúbb lenne, figyelmetlenebb...)


MARADANDÓ PSSD (azaz SSRI szedést követő szexuális zavar) alakult ki, ennek esélye SSRI "gyógyszerek" szedése esetén elég valószínű, de hivatalos kutatási adatok alapján számszerűsítve

- fluoxetine 57,7%

- sertraline 62,9%

- fluvoxamine 62,3%

- paroxetine 70,7% (ITT A REXETIN, a harmadik legmagasabb valószínűségű)

- citalopram 72,7%

- venlafaxine 67,3%

- mirtazapine 24,4%

- nefazodone 8%

- amineptine 6,9%

- moclobemide 3,9%

A legmagasabb a szexuális diszfunkció előfordulása a

- citalopram 72,7%


Tény hogy ehhez kell egy genetikai hajlam,

de azt sem te sem én nem tudhatjuk előre nekünk épp van-e...

Az orvos tönkretette a páciens életét, jövőjét, kapcsolatait,

mert ahelyett hogy azt javasolta volna, hogy első körben próbálja a

- citromfű

- macskagyökér

- hypericum extract / Orbáncfű (ITT A REMOTIV)


népgyógyászatban egyébként jól bevált és orvosilag is, tesztekkel igazoltan hatásosnak bizonyuló teákat vagy akár tablettákkal amiknek a mellékhatása,

az előírásokat betartva zero, de azokat megszegve is maximum egy enyhe függőség.


Értem én hogy a hatásfoka nem olyan jó az orbáncfűnek mint egy SSRI szernek,

több idő és pácienssel való foglalkozás kell közel azonos eredményhez, de az azért már mégis csak felháborító hogy embereket nyomorítottak meg egy életre

csak mert az orvos egy kis problémát le akartak tudni

2 hónap és egy kis törődés helyett 2 hét alatt.


Javaslom figyelembe venni a Dr. David Healy pszichiáter, pszichofarmakológus, kutató és szerző által üzemeltetett www.Rxisk.org oldalt ahol orvosok szakemberek csoportja és civilek csoportjai által kezdeményezett petíció van folyamatban a permanens szexuális mellékhatások (PSSD, PGAD) feltüntetéséért minden egyes SSRI és SNRI típusú antidepresszáns készítmény esetében.


A petíció 2018 április 23-án került kiküldésre az amerikai és európai gyógyszerészeti hatóságokhoz, alig 8 hónapja,


az közemberek pedig eddig mit sem tudtak ennek a

NAGYON BEVIZSGÁLT ÉS NAGYON TESZTELT

gyógyszercsoportnak

a valós hatásairól...

A gyógyszerészek tudták? Nagyon valószínű!

Az orvosok tudták? Naná!

Közemberek ezrei meg ideiglenesen vagy akár véglegesen is meddővé, kasztrálttá váltak az elmúlt évtizedekben...

És ez csak egy nagyon bevizsgált, nagyon tesztelt

gyógyszer egy példája ami épp még nemzetközi szintre is emelkedett, sajnos évtizedekkel és egy generációval később mint kellett volna!

- Hány felnőtt lehet ma akinek az édesanyja szedett SSRI és SNRI típusú antidepresszáns készítményt és ő ma nem tud összehozni egy gyereket?

- Hány felnőtt lehet ma aki SSRI és SNRI típusú antidepresszáns készítmént szedett és érzelmileg élsívarosodott és PSSD betegségben szenved egy gyógyszer miatt?

-------------- -------------- --------------

Félreértés ne essék, nem a gyógyszerek ellen vagyok, édesapám lehet nem lenne ma köztünk ha nem lenne szívgyógyszer, szóval igen is, ha a helyzet súlyos és megkívánja akkor KELL a gyógyszer,

DE az hogy az orvosok és hasonlóképp a gyógyszerészek is hallgatnak évtizedekig is egy problémáról, az nem járható út, felelősséggel kellene tartozniuk a tetteikért és nem szőnyeg alá söpörni azokat, főleg nem egyből a legdurvább mellékhatásokat okozó szereket javasolni.


Nem kellene egyből felírni pl. egy tininek akinek épp nehéz időszaka van (mert melyik tininek nincs ilyen) egy olyan gyógyszert ami fizikailag problémákat okoz az agyában és az egész testében, miközben lehet bőven megúszhatná ezeket az akár egész életére kiható mellékhatásokat egy

macskagyökér vagy orbáncfű alapú készítménnyel.

...

És itt nem arról beszélek mikor valaki öngyilkos akar lenni,

hanem arról hogy igen is, egy kis alvásprobléma vagy napi feszültség, esetleg karácsony előtti hajtás miatt szeretne nyugodtabb lenni, akkor merjünk neki bátran olyat ajánlani amitől könnyebb lesz de a fenti példával élve sem butább sem terméketlenebb nem lesz!

2018. dec. 13. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

A gyógyszerek sokkal erősebb hatásúak, több mellékhatás is előfordul. Én mindig inkább a gyógynövényes cuccokkal kezdek, ha nem használ, jöhet a gyógyszer.

Hogy a R extra gyógyszer e, azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy kaphat gyógyszer minősítést egy gyógynövényes termék? Vagy van benne valami plussz mesterséges hatóanyag is?

2020. szept. 26. 05:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!