Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mire használhatom a barack...

Mire használhatom a barack magjait?

Figyelt kérdés

2014. júl. 14. 17:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szárítsd ki, és gyújtós helyett el lehet tüzelni
2014. júl. 14. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
meg lehet enni, ha feltöröd, nagyon finom :))
2014. júl. 14. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi is feltörtük és megettük gyerekkorunkban, és náhány keserű darabot kivéve, tényleg finom csemege volt!
2014. júl. 14. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 mobidick ***** válasza:
100%

Helló!

Részemről imádom a sárgabarack! magját. Igaz, van köztük keserű is,(ez enyhe cián jelenlétre utal - úgy tudom -) de ha sok van a magból, akkor a héj kiszáradása után érdemes megtörni és mandulaként használni. Mi a kesernyéseket is beletesszük, hiszen a marcipán úgy jobban ízlik. Arról nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb a mandulánál, főleg ha van sárgabarack fátok és lekvárhoz magoztok.

Irigyellek, ha ebben a helyzetben vagy.Nagyon drága a mandula, ezért használd ki a lehetőséget!

2014. júl. 15. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
19%

Jézusom. Ennyire beteg embereket, már bocsánat...

A magját nem szabad megenni, mert magas a cián tartalma.

Felejtsd el a hülyeséget amit az előttem lévők írtak.

Nemrég vizsgáztam, mint szakács, tehát ismerem az élelmiszereket. Jobban hinnék egy hozzáértőnek, mint egy szimpla háziasszonynak.

2014. júl. 18. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
5-ös: ez tévhit, hogy mérgező. A szervezetnek semmi baja nem lesz tőle...
2014. júl. 18. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

"A magját nem szabad megenni, mert magas a cián tartalma."


Lehet, hogy mint "szakember", ezt jobban tudod, mint mi.

Az viszont szintén igaz, hogy 94 éves nagyanyám, aki egész életében falun élt és a világ legjobb baracklekvárját készíti minden évben saját terméséből, teljes életében vidáman fogyasztotta a feltört barackmagot (kivéve a keserűeket, ahogy már írtam), és ma is a legjobb egészségnek örvend.

Köszöni kérdésedet, remekül érzi magát! :D

2014. júl. 18. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Várjál, mindjárt meghalok, mert éltemben rengeteg barack magot ettem :D:D
2014. júl. 18. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
100%
Edd meg nyugodt szìvvel. A rákos megbetegedések megelőzésében hatalmas szerepe van. Nézz utána, patikában egy kg 10 000 ft. A héja meg valóban jól ég!
2014. júl. 20. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves 5/9 - es végzett szakács úr ! Tudatom veled, hogy rosszat tanultál / tanítottak az iskolában ! A sárgabarackmag fogyasztása nemhogy káros, hanem még egészséges is ! A B17 (vízben oldódó)vitamintartalma pedíg kimondottan rákmegelözö hatású. Már az ókorban is fogyasztották - ha annyira mérgezö lenne, akkor már sárgabarackmag-mérgezéstöl kihalt volna a világ.
2014. júl. 21. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!