Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mi az a biotermelés? (lent)

Mi az a biotermelés? (lent)

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm azt mondta hogy "leverik a diót a fáról oszt mákostésztát csinálnak belőle". Szerintem ez nem igaz, de nem vagyok biztos benne. Hogyan szól a helyes definíció?
2010. febr. 8. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Érdekes definíció :)

Azt jeleni, hogy nem használnak mesterséges vegyszereket, műtrágyákat. Persze egyesek szerint a biokertészet azt jelenti, hogy éjszaka permeteznek :D

2010. febr. 8. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

Egészséges-e a természetes?


http://www.youtube.com/watch?v=eE-7zeasvMs

2010. febr. 10. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A biogazdálkodás biológiai növényvédelmen és szerves trágyázáson alapul. Tehát nem használnak szintetikus műtrágyát és növényvédő szereket a zöldség- és gyümölcstermesztésben, hozamfokozó hormonokat és antibiotikumokat az állattenyésztésben, nem termelnek génmódosított növényeket. A biogazdálkodásban termelt zöldségek és gyümölcsök mikroelemekben és vitaminokban gazdag biotermékek. Míg a hagyományosnak nevezett termesztéssel termelt mezőgazdasági termékekben (növény,állat) nagy arányban fellelhetőek a különböző vegyszerek maradványai, amik a szervezetünkben is felhalmozódnak. Miért a kémiai, szintetikus szereket használó gazdálkodás a hagyományos? Hiszen ezeket a szereket csak az elmúlt évtizedekben fejlesztették ki! A biogazdálkodás évezredeken át alakult ki, tapasztalatok útján! Akkor most melyik is a hagyományos?

Az EU-ban, így hazánkban is, csak akkor szabad bio, öko, organikus, biológiai jelöléssel forgalomba hozni a termékeket, hogyha azokat folyamatos ellenőrzés mellett állították elő és mindenben megfelelnek a biogazdálkodásra vonatkozó jogszabályoknak és szabványoknak.

A bioélelmiszer szigorúan ellenőrzött és tanúsított ökológiai gazdaságból származó alapanyagokból készül, amelyeket nem kezelték vegyszerrel, a termőföldet nem szennyezték vegyi anyagok. Az állatokat nem etetik hozamfokozó hormonokkal, antibiotikumokkal, vegyi anyagokkal. Takarmányuk természetes, tiszta és nem génkezelt. A biogazdálkodásban előállított alapanyagoknak és az ezekből készült ételeknek, élelmiszereknek magas a tápanyagtartalma, kiemelkedő az íze, így az élvezeti értéke!

2010. ápr. 22. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!