Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Cink-oxid paszta és szaliciles...

Cink-oxid paszta és szaliciles cinkpaszta közt mi a különbség?

Figyelt kérdés
Most kértem a gyógyszertárban cink pasztát herpeszes seb kezelésére mert láttam neten hogy a N@TURLAND SZALICILES CINKPASZTA-ra sokan jó véleményt írtak. Nekem viszont a gyógyszerész egy ottani kikeverésű CINK-OXID PASZTA-t adott. Ez is jó a herpeszre? Egyáltalán különbözik a kettő?

2019. aug. 10. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, de a cink-oxidot úgy tudom nem szabad sebre kenni, mert bekerül a véráramba és vagy nem is ürül ki sosem, vagy nagyon lassan.
2019. aug. 11. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért nem hiszem hogy ilyen veszélyes lenne. Akkor mondanák
2019. aug. 11. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Oké, de ez eleve nem való nyílt sebre, inkább hámsérülésekre maximum, bőr felületen lévő elváltozásokra.
2019. aug. 12. 05:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem. Hát végülis ami nekem van az is hámsérülés. (Felszakadt jólyag)
2019. aug. 12. 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:

A seb nem hámsérülés?

Én teafaolajjal ecsetelem (tök mindegy melyik fázisban van a herpesz), illetve körülötte körömvirág krémmel, hogy ne szárítsa ki az egészséges bőrfelületet a teafaolaj.

Éjszakára pedig teafaolajjal leecsetelem, majd bekenem ezzel a pasta zinci oxydati-val :)

Nekem ez vált be a legjobban.

2019. aug. 26. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Mi a különbség?

Processzor paszták színei fehér és szürke. Mi a különbség? Használ valaki thermal padot? Laptopba csak az lenne jó de nem tudom hány mm,meg abban is van szürke, rézszínű,fehér,kék. Két magom van és két különböző volt rajta, de már nem tudom melyik kettő.

Mi a különbség a karbon gél és a grafitos zsír közt?

Nem parasztvakítás 6000ft ért egy tubus karbon pasztát venni sima ipari grafitos zsír helyett ha a kerékpár váz nyeregcső illeszkedést akarom bekenni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!