Fizetős módon sehogy se lehet vérképet készíttetni X paraméterekkel a saját kérésemre?
Megkérdeztem a kórház laborját, ott nem tudják. Aztán megkérdeztem az Egészségbiztosítási Pénztárt, persze ott sem tudják.
Mindegyik azt mondja, hozzak beutalót. Na igen, de a háziorvos nem ad beutalót, mert szerinte nem adhat.
Eddig rendben, akkor ne adjon, na de semmi módja nincs annak, hogy elvégezzék az adott vérvizsgálatot saját kérésre, ha kifizetem? Egyszerűen nem hiszem el.
Valaki esetleg járatos ebben?
"A háziorvosod meg tökhülye..."
Igen, ezt más régóta tudom, na de verjem meg? vagy csak a borítékot várja ez is, nem tudom ....
Sportorvosról meg annyi, hogy már próbáltam, de kb ez a szöveg ott is, azaz hogy nem adhat, mert jogszabályilag nem kötelező a sportorvosi vizsgálathoz, és innentől kezdve őt nem érdekli, hogy egyéb belső szabályozások még mit írnak elő. Hihetetlen ez az egész komolyan ...
Nem nem, pont azt írtam, hogy én a saját magam nevében kérem, azaz nem akarok én semmit hamisítani! majd ráütöm a saját pecsétemet (vagy az egyesületi pecsétet), ha ennyire ez a mániájuk, és szépen aláírom.
Komolyan nem értem, mi a baj azzal, ha az ember kifizeti nekik a vizsgálatot ...
Nem tudom ... :(
De régről rémlik valami olyasmi, hogy ha nem volt beutalója vkinek egy X szakrendelésre pl, akkor 1000,- Ft-ot kellett fizetnie, de akkor ugyanúgy ellátták.
Ma már ilyen nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!