Hallás védelem?
Helló!
A füldugók és egyéb zajvédők nem szüntetik meg az összes hangot, hanem a fülnek kb optimális mértékre csökkentik a zajszintet. Tehát mindent hallani lehet, csak sokkal halkabban. Mondjuk ez függ attól is, hogy milyen "erősségű" zajvédőt használsz. Én 27db zajcsökkentésű fültokot használok. Ezzel simám lehet hallani mindent, de nap végére nem őrülök meg. Gondolom egy ennél komolyabb zajvédő több hangot elnyel.
Noha egyedire gyártott füldugót nem használtam még, de a munkám miatt folyamatosan zajvédelemre van szükségem nekem is. A füldugót én nem szeretem, mert egy idő után nyomja a fülemet. Bár ezek a szokásos párszázas füldugók, nem egy pro cucc. Jobban szeretem a fültokokat. A fültok meg hülyén néz ki egy hangtechnikuson :)
Mint mindig itt is a felső határ a csillagos ég. :) De a pro cuccokohoz nem értek, ebben sajnos nem tudok segíteni. Érdemes úgy vásárolni, hogy tudod a szűrni kívánt zajerősséget, és ahhoz vásárolsz egy megfelelő eszközt.
Vannak olyan zajszűrők is (jut eszembe), amelyek kiszűrnek háttérzajokat, de felerősítik a lényeget. Pl. a vadászatnál szoktak ilyesmit használni, de gondolom ez nem lehet olcsó. Bár ezek fültokok. A füldugóknál minden bizonnyal más a helyzet. A komolyabbak is pár ezerből megvannak, de ezek nem a füledhez vannak egyedi méretre gyártva.
Érdemes lenne nem csak a neten körbeszaglászni, hanem be kellene kukkantani néhány munkavédelmi boltba. Ott általában bölcsebbek a témában.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!