Miért fáj a térdem ha sokat járkálok, állok?
2 éve kezdődött most 19F vagyok, szóval heti 1-2 x haveral suli útán mindig megyünk a városba ide-oda és már akkor melegséget érzek a térdemben ,mikor haza érek 1-2 óra múlva nagyon fájni kezd a térdem (régebben szedtem kálcium, magnézium, c-vitamin pezsgő tabletát heti pár x és akkor semmi bajom nem volt nagyobb séta útán sem..... )
tegyük hozzá 5-8kg hurcolászok a táskámban ,kis koromban lúdtalpam is volt, régebben 3éve a védőnőazt mondta a bokám kicsit lejjebb van a kelleténél és lúdtalp se ártana.
szerintetek mit csínáljak?
A legtöbbször azért fáj valakinek a térde, mert a combcsont és a lábszárcsont rossz szögben kapcsolódik, és a két porc ferde szögben súrlódik egymáson. Ha tényleg lúdtalpad volt/van, és a védőnő szerint is bokasüllyedésed van, akkor lúdtalpbetétet feltétlenül kezdj el használni. Ha szerencséd van, akkor ez megoldás lehet. Egy jó minőségű lúdtalp betétet vegyél, illetve igyekezz mezítláb sokat járkál egyenetlen talajon: füvön, homokos úton, kavicson, ha van rá lehetőséged. Ezzel a talpizmaidat erősíted így teszel a lúdtalp ellen.
Lehet, hogy amíg nem javul a helyzet, nem ártana valami porcerősítőt szedni. Azokban kalcium, vitaminok és a porcot építő vegyületek találhatók, amik ugyancsak segítenek.
A harmadik, amivel segíthetsz magadon az, hogyha valami olyan tornagyakorlatokat végzel, amik a térd nagy terhelése nélkül erősítik a combizmaidat. Minél erősebb a combizom, annál kevesebb terhelés jut az ízületre.
Nem tudom, hogy milyen a testalkatod, így elsőre többet nem tudok mondani, de remélem, hogy segítettem. Ha gondolod nyugodtan írj privát üzit:) 17/L
Sajnos konkrétan ajánlani nem tudok, nekem nincsen lúdtalpam, anélkül rossz a térdem :P
Érdemes elmenni egy normális patikába, ahol kedves, aranyos nénik vannak és segítenek bármi ilyenben. Bár szerintem csak annyi a lényeg, hogy ne valami kínaiban vedd (ott már minden kapható), hanem normális szakboltban (akár egy gyógypapucsos üzletben, ott szoktak ilyenek lenni), és olyan márkát válassz, amik ismertek. Gyógycipőmárkák szoktak ilyeneket piacra dobni, de érdemes az interneten megnézned, hogy mik vannak:)
köszönöm kedves 17L :)
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!