Fém evőeszközt miért nem hagyhatunk az ételben, ha hűtőbe tesszük?
Engem már így neveltek és sosem firtattam az okát, ezért nálam rutin, hogy kiveszem például a merőkanalat a levesből és úgy teszem el. Azonban nemrég megkérdezte valaki, hogy miért csinálom, és nem tudtam rá értelmes választ adni. Úgy gondoltam, nem tesz jót a fém étellel való érintkezése (ami belegondolva butaság, hiszen a lábasok is fémből készülnek), ezért próbáltam utána olvasni interneten ennek a "tévhitnek", de semmit sem találtam a témával kapcsolatban.
Ki mit tud erről, szabad-e fémet hagyni az ételben, ha pedig nem szabad, akkor miért nem?
A legtöbb fözöedény vagy zománcos, vagy nemesacél, ami stabil, nem reagál az étellel.
A - föként régebben divatos - alumínium és vas evöeszközök viszont reagálnak az étellel és különféle fémsók keletkeznek bennük. Ezek részben egészségkárositóak (aluminium), de minden esetben rossz ízt okoznak.
A mai rozsdamentes evöeszközök ilyen szempontból nem ártanak.
Viszont el sem tudom képzelni, hogy ha benen hagyják az evöeszközt, akkor hogy fér el rendesen a hütöben az edény az étellel.
A mikróba nem szabad fémet tenni, a hűtőnek semmi köze hozzá. Erről a dologról én sem hallottam eddig.
Valószínűleg ez nálatok egy családi mítosz. Kérdezd attól aki tanította. Azt is eltudom képzelni, hogy anyukád sem tudja miért nem szabad, csak ő is így tanulta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!