1/5 anonim válasza:
Amíg nincs gyökér kezelve, elvileg él a fog, ha már elhalt, ki lesz húzva. Az élő fog gyökérkezelése fáj, azért adnak érzéstelenítőt. Az idegek elvágása után fog elhalni a fog, és ha menthetetlen, akkor nem fogják gyökér kezelni sem.
2/5 anonim válasza:
A gyökérkezelés elég kellemetlen dolog, bár jobb, mint a foghúzás.
Hiába mondják a fogorvosok állandóan azt, hogy "az elhalt fog nem fájhat, a gyökérkezelt meg pláne nem" nincs igazuk. A fog érzékeny marad, a gyökérkezelés már egy komolyabb beavatkozás ami nyomot hagy a szervezetben. Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy a fogban lévő idegeket eltávolítják, az íny még érzékeny marad, sőt még érzékenyebb lesz. Tapasztalatból írom, három gyökérkezelt fogam van.
3/5 anonim válasza:
ha a fog be van gyulladva, a fogorvos először ír antibiotikumot, ami lehúzza a gyulladást, utána tudja teljesen érzésteleníteni. Nekem is volt 2 gyökér-kezelt fogam, nekem maga a kezelés nem fájt. Viszont évekkel később mindkettő begyulladt, az egyiken ciszta is volt, azt pont tegnap húzták. Na az fáj, mint a rettenet, mert a a ciszta miatt folyamatos a gyulladás, és nem lehet teljesen érzésteleníteni.
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem a metszőfogamat fogják majd kezelni azt is ugy csinálják mint a többit?
2016. jún. 29. 16:05
5/5 anonim válasza:
Utolső kérdésre a válasz: igen, ugyanúgy csinálják, a metszőfogak a könnyebbik eset mert csak egy gyökércsatorna van és többnyire egyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!