Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Dalacin antibiotikumtól...

Dalacin antibiotikumtól milyen mellékhatások voltak nektek?

Figyelt kérdés

Gyulladt fogínyre kaptam antibiotikumot. Olvastam mindenféle mellékhatásokról, megijedtem.

Nektek segített az antibiotikum? Csökkentette a gyulladást?

Mik voltak a mellékhatások nálatok?

2025. nov. 16. 10:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%
Ha az orvos gyógyszert ír fel neked, akkor szed be, és ne próbáld a leírás alapján.. Ez alól egyetlen kivétel van-ha valamelyik összetevőre allergiás vagy, és a doki figyelmetlen volt.
2025. nov. 16. 10:09
 2/19 anonim ***** válasza:
1+ Jah, és nem csak fogászati problémákra adják a Dalacint. Hanem felsőlégúti fertőzésekre is.
2025. nov. 16. 10:10
 3/19 A kérdező kommentje:
Előtte kaptam rovamycine antibiotikumot de nagyon sok rossz mellékhatást olvastam szív megállás stb akkor kértem más antibiotikumot. Dalacint adtak
2025. nov. 16. 10:11
 4/19 anonim ***** válasza:
21%
3 Az általad leirt nem ismerem. Csak a Dalacinról tudok értekezni..
2025. nov. 16. 10:13
 5/19 A kérdező kommentje:
És mit tudsz mondani dalacinról? Milyen tapasztalatod van?
2025. nov. 16. 10:15
 6/19 retektorta ***** válasza:
70%
Ja, nekem is megállt a szívem tőle. Gyorsan kerestem egy defibrillátort, azzal újraindítottam, azóta minden ok.
2025. nov. 16. 10:16
 7/19 A kérdező kommentje:
Most hülyét csinalsz belőlem? Nagyon félek most
2025. nov. 16. 10:18
 8/19 anonim ***** válasza:
64%
5 Jó.
2025. nov. 16. 10:19
 9/19 anonim ***** válasza:
32%
Az ínygyulladásodra használj 1 hétig naponta 2-szer Corsodyl szájöblítőt, egy ínygyulladás nem indokol tablettát, a súlyos szorongásodra meg pszichológust.
2025. nov. 16. 10:51
 10/19 A kérdező kommentje:
Curaseptet kaptam es pardontax pasztaval mosom a fogaimat. Járok pszichológushoz, fogom ezt ő vele vitatni
2025. nov. 16. 11:06
1 2

További kérdések:

Foghúzás után mennyi ideig kell tartani a vérrög kiesésétől?

Tegnap kihúzták 5db egymás mellett lévő fogam és összevarrták. Ma egy nap múlva minimális barnás a nyálam csak. Azonban tegnap este egy pici vérrög jött ki a számból pedig annyira rettegek hogy ne legyen gond, hogy inni is alig merek.

Mennyire akadályoz az életben?

25 éves nő vagyok és a nyáron lesz hagyományos ragasztott fogszabályzóm felülre. Viszont kelleni fog egy Transpalatalis ív is ami a szájpadlásnál helyezkedik el és az mennyire zavaró? Pl evésnél, orális szexnél stb??? Nagyon félek tőle főleg hogy már idős vagyok ehhez....

Valóban kerülhet ennyibe egy nyitott kürett?

Feleségemnek 4 alkalommal szedték az elmúlt 3 hónapban fogkövet. 1 szer zárt kürett volt utána 3 sima fogkő. A doktornő szerint a felső fogsorban van némi csontvesztés és azonnal nyitott küret kell mindenhol. Erre adott majdnem 1 milliós árajánlatot. Egy másik fogorvos...

Hogyan tudtátok megszokni a harapásemelőt?

Metszőfogaim mögé kaptam tömőanyagból 2 harapásemelőt. Most kicsit el vagyok keseredve. Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, arra hogy megtanultatok-e beszélni stb. Én most össze sem merem zárni a fogaimat (ugye csak ott elől ér össze) mert félek hogy...

Ráérek még protkón gondolkodni?

25 éves vagyok 4 hátsó fogam hiányzik inenn onnan.Nagyon tartok a fogorvosoktól.Pár évente járok csak amikor már baj van.És olyan jó lenne ha túl lennék ezen hogy régóta valami fix vagy kivehető protkóra cserélném.Nem az a fogcsiszolós módszerre gondolok hanem amikor...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!