Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az orvos által mandulagyulladá...

Az orvos által mandulagyulladásra felírt antibiotikum alkalmas a petefészekgyulladás kezelésére is?

Figyelt kérdés
2011. jan. 9. 15:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Esetleg, de nagyobb az esély rá, hogy nem. Ha egy időben szeded, lehet, hogy javul a petefészek gyulladás is, de magadtól SEMMIKÉPPEN SE KEZD EL SZEDNI!


Az egyik legnagyobb baj manapság, hogy rengetegen antibiotikumot szednek mindenre, és sokszor abbahagyják idő előtt. Így addigra csak a legellenállóbb, leginkább antibiotikum rezisztens baktériumok maradnak életben. Amik, miután abbamarad a kúra, elkezdenek szaporodni, a kezdetinél sokkal erőteljesebb betegséget okozva, amit már csak sokkalta erősebb antibiotikummal lehet gyógyítani.


A másik meg: a petefészek gyulladás nem feltétlenül bakteriális. A vírusok meg fütyülnek az antibiotikumra.


Szóval irány az orvos, magadtól ne szedj be semmi ilyesmit.

2011. jan. 9. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
NEM! Ha petefészek gyulladásra gyanakszol, holnap első utad a nőgyógyászhoz vezessen! Ugyanis egyáltalán nem is biztos, hogy petefészek gyulladásod van, mert ennek a tünetei egy rakat más betegségre is utalhatnak! Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor nem kísérletezel, hanem orvoshoz mész...
2011. jan. 9. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
