Szeretném magam elköttetni, külföldön van még mód erre?
Figyelt kérdés
Előre is leszögezném, hogy álláspontom stabil, évek óta átgondolt és végleges. Először is: nem szeretem a gyerekeket, nincs türelmem hozzájuk, taszít minden, ami velük kapcsolatos. Féltem az alakomat, undorodom a szüléstől, minden ezzel járó dologtól.Kislány korom óta tudom, hogy nem szeretnék soha anya lenni, és őszintén szólva értelmet sem látom a reprodukciónak, aktivista tevékenységet szeretnék folytatni munkám mellett. Lehetne még órákig itt sorolnom az okokat és érveimet a childfree életmód mellett, de fölösleges. Nos, ugye új törvény lépett életbe: 40 fölött / min. 3 gyerek után lehet művi meddővétételt kérni. Hát én 20 vagyok, és egy sincs nekem. Mégis mit tehetnék? Bécsben van erre módszer? Nagyon elvagyok keseredve, és kérlek ne osszatok ki engem, segítséget akarok. (Fogamzásgátlóval és egyebekkel nem akarom szennyezni magam, addig örüljön az ember még nem kell szednie semmit. A gumi kényelmetlen.)2014. máj. 13. 17:51
1/4 anonim válasza:
Nos, én másfajta új törvényről tudok. Magyarországon ha jól tudom 18 évét betöltött személy elköttetheti magát. Külföldön sokkal szigorúbbak a törvények, és nem TB támogatott, vagyis eléggé drága műtét lenne. Ha tényleg annyira el akarod köttetni magad, akkor ne a gyakorin írj ki kérdést erről, hanem járj után. Kezd a nőgyógyásszal, az orvos már többet tud mondani az új törvényről. Többet tud mondani a műtét előnyei és hátrányairól stb. Legalább azt is megtudod, hogy ez anyagilag mennyibe fog neked kerülni. Mint írtam nem TB támogatott műtét.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi első! hát már próbáltam utána járni, mint láthatod innen tudom, hogy megváltozott a törvény a Fidesz-KDNP jóvoltából. :/ csak külföldről nem találtam semmit
2014. máj. 13. 18:10
3/4 anonim válasza:
doki ráírja papírodra egy kis pénzért, hogy egészségügyi okból és nem családtervezési okból kéred, ennyi
4/4 anonim válasza:
Utána olvastam.2014 március 15-től szigorították meg a meddőségi törvényt. Hát akkor el kell, hogy szomorítsalak, mert valahol azt is olvastam, hogy külföldön még szigorúbb a törvény.
Ha pontos választ akarsz, akkor tanácsom, hogy írj egy osztrák nőgyógyász honlapjára, és kérdezd meg, hogy ott milyen törvény van a művi meddőséggel kapcsolatban. Kérdezd meg az árát is, mert tuti nem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!