Elmenjek orvoshoz?
17 éves vagyok és eddig még nem voltam nőgyógyásznál és nem is nagyon vágyok rá. Csakhogy már 5 éve jött meg, de még mindig rendszertelen. Valamikor a 26. napra jön meg valamikor a 32.-re. Nem okoz ez nekem akkorra gondot, mert megszoktam előre érezni, hogy kb. mikorra várható, és reggel szokott megjönni, így eltudom intézni. Viszont azt olvasom mindenhol, hogy ha 2 éven belül nem áll be, akkor orvos. De miért írják ezt? Valami betegség lehet a háttérben ilyenkor?
A másik, hogy eddig csak ritkán görcsöltem (mármint olyan igazán nagyon), mostanság viszont egyre gyakrabban fordulnak elő, és gyógyszer sem mindig segít.
Nekem mindig így volt, ahogy neked. 28 és 36 nap között jött meg mindig, sosem pontosan. 22 évesen voltam először nőgyógyásznál, akkor is csak azért, mert a háziorvosom átküldött méhen kívüli terhesség gyanújával, pedig vesegyulladásom volt.. Na nem is ez a lényeg, hanem, hogy ez így önmagában nem okoz nagy gondot, szültem már egy gyereket, aki elég gyorsan összejött és még mindig ugyanolyan a menzeszem, mint terhesség előtt.
De ha te úgy leszel nyugodt, akkor kérdezz rá majd a dokinál, ha rászánod magad, hogy elmenj. Nekem elég nehezen ment, mondom muszájból.:D
Semmi bajod sincs, teljesen normális ez így.
Ha szüz vagy, akkor majd 23,24 éves korodban illik először elmenned szűrésre a protokoll szerint, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
Nincs miért orvoshoz menned ezzel, ha nemi életet élsz akkor 1 évvel utána menj el ellenőrzésre.
Aki szüz, annak 23 éves kora körül kell az első ellenőrzésre mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!