Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meddig várjak, mi legyen?

Meddig várjak, mi legyen?

Figyelt kérdés

Bocsi, hogy hosszú, de kérlek, segítsetek! Aggódom!

Az elmúlt három menzeszem 38-43 napokra jött meg, és 3 nap alatt elmúlt. Most is épp a ciklus 30. napján tartok. A háromból két hónapban elmentem nőgyógyászhoz, egyszer az évi rutinvizsgálatra, másodszor pedig azért, mert terhességi tesztet csináltam a késés miatt, ami negatív lett sorra, és meg akartam nézetni magam, hogy nincs-e ciszta vagy terhesség, de nem talált semmit, csak azt, hogy meg fog jönni intenzíven. Megjött valóban, de egyáltalán nem volt intenzív, sőt, ahogy írtam 3 nap alatt lezajlott.

Októberben hagytam abba két és fél év után a Yasminelle fogamzásgátló szedését, amitől nem volt libidóm, ezért álltam le vele.

A terhességre valamennyi esély van, de bár nem tervezzük (még fiatalok vagyunk, egyetemisták+mellette dolgozunk), nem baj, ha jön a baba, nem tudom, mi legyen velem, meg mi ez az egész. Csináljak tesztet, vagy meddig várjak vele? Orvossal mennyi idő után vizsgáltassam ki magam, ha továbbra is ilyen hosszúak a ciklusaim? Mi lehet ennek a hátterében?

2014. máj. 16. 18:21
 1/3 anonim ***** válasza:
PCOS - Policisztás ovárium szindróma ... de gondolom a nögyógy észre vette volna ... ultrahang vizsgálattal megtudja nézni és még a Prolaktin hormont érdemes megnézetni... Nekem prolaktinómám volt akkor voltak iyen hosszú ciklusaim. Esetleg valami más tüneted nincs??? Fáradékonyság, hajhullás, pattanások, szőrösödés, gyakori fejfájás, hízás, fogyás, izzadás, hányinger, túl sok stressz az életedben?
2014. máj. 16. 18:30
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Nem, most perpillanat egyáltalán semmi stressz nincs, mert ez a félévem passzív, a kapcsolatom stabil, nem ér semmi negatív dolog a hétköznapokban. Az általad felsoroltak közül sem érzek semmit, ami erősebben jelentkezne, mint bármikor máskor eddigi életem során. Te mire gondolsz amúgy, mi lehet?
2014. máj. 16. 18:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha más tüneted nincs, akkor azt tanácsolom, hogy ha a ciklusod nem rendeződik 1-2 hónap alatt, akkor ne nőgyógyászhoz menj... mert sajnos azok nem az okot keresik meg, hanem legtöbb tünetmentesít a fogamzásgátlóval, és elnyomják a problémát... Endokrinológus, ha problémád van nyugodtan írj és megadom az elérhetőséget ingyen van TB-alapon és ott tokától -bokáig kivizsgálnak!
2014. máj. 16. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!