Petefészek fájdalmas megnagyobbodása?
Most vettem észre, hogy a pár napja enyhe fájdalom valószínűleg a bal petefészkemből sugárzik ki. Nagyon megijedtem, ráadásul péntek délután van, sehol egy nőgyógyász. Mostanra erősödött fel annyira a fájdalom, hogy be tudtam azonosítani.
Mit tegyek, hogy ne rosszabbodjon (javuljon!) az állapotom hétfőig? Remélem nem lesz késő... utánaolvastam, de nem kellett volna... :'(
Utolsó napja a menstruációmnak és nincs semmilyen fertőzésem, ha ez az infó segít valakinek.
Mi lehet a bajom???
Először is: ne paráztasd magad! Utánaolvasni nagyon rossz, én is így szoktam hipochonderré válni, és bepánikolni a legkisebb hülyeségeken is. :) Az internet szerint az ember a könyökviszketésbe rövid időn belül, nagy fájdalmak között fog belehalni...
Nagy eséllyel kicsit felfáztál, vagy apróbb fertőzést kaptál - persze egyik sem jó! -, amik természetesen hamar elmúlnak, és nem halálos problémák.
Ha hétfőn is fáj, menj el orvoshoz, de esélyesnek tartom, hogy addigra elmúlik.
Nekem is volt már ilyen, történetesen pont a bal oldalon nálam is. Amúgy nem biztos, hogy petefészek, ezer dolog el, pl. (nálam ez lett) bal oldalon vannak a belek is, és ha ott kicsit "megakad" valami, az is tud kisebb gyulladási gócot képezni, és fájni, sőt, tapintható "gumó" keletkezik ott. Én ettől ijedtem meg halálosan amúgy, és elrohantam UH-ra, ahol azonnal megállapították, hogy csak el kellene menni nagyWC-re... :$
Szóval ne diagnosztizáld magad szerintem, inkább nyugodj meg, most hétvégén ne törődj vele, aztán majd meglátod hétfőn, hogy tényleg indokolt-e az orvos. Ha pedig igen, akkor menj el.
Köszönöm a válaszokat! Első ijedségben írtam ki a kérdést, mostanra sikerült megnyugtatnom magam, hogy biztos csak nyirokcsomó-duzzanat...
Valóban, nem szabad utánaolvasni, de nem is értem, hogy írhatnak ennyi hülyeséget össze! Az első pár dolog, amit találtam: méhen kívüli terhesség, vakbélgyulladás, IBS, ciszta, endometriózis, a legtöbbre egyből leírták, hogy meddőséget is okozhat... Pfff... 10 perc alatt temettem magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!