Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » HPV gyanú, nagy a baj?

Minion1 kérdése:

HPV gyanú, nagy a baj?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok ma voltam nőgyógyásznál és csinált rákszűrést.Azt jelölte be hogy benignus sejtelváltozás,hpv gyanú,gyulladásos reaktív hámelváltozással,p2.Nem mondott semmit itthon láttam ezt.Annyit mondott hogy menjek vissza 4 hét mulva de azt lehet a fogamzásgátló miatt mondta mert azt kértem.Nagy a baj?
2015. okt. 26. 14:35
 1/8 anonim válasza:
Hpv gyanúra nem mondott semmit? Következőleg meg fogja nézni,melyik fajta,ha van egyáltalán.Ne idegesítsd magad feleslegesen,nem is biztos.Ez egy vírus,rengeteg fajtája van,olvass utána.Van,hogy gyógyszeres kezeléssel van,hogy magától elmúlik.
2015. okt. 26. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Minden relatív. Ma, a nyugati világban, a szexuálisan aktív emberek kb. fele átesik rajta, kb. mindenki aki partnereit gyakrabban váltogatja, egyidejűleg a szexuálisan aktív nők 20-30%-a. A vírusfertőzés tüneteiként jelentkező bőrelváltozások kezelésére jól bevált módszerek vannak (ecsetelés, fagyasztás, lézeres műtét), de a vírust csak évek alatt győzi le az immunrendszer, addig pedig a fertőzést átadhatod másoknak, ami ciki.
2015. okt. 26. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,akkor ne tegyek semmit?A mellembe beleszokott nyilalni meg fáj alul a hasam (most várom a mensimet).Mondtam neki ezeket és annyit mondott hogy a kettő nem függ össze.Megnyomogatta a mellemet és ennyi :(
2015. okt. 26. 14:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem cserélhetem a partnereimet több mint egy éve van szerelmem és az elött se voltam együtt sok férfival
2015. okt. 26. 15:00
 5/8 A kérdező kommentje:
*cserélem
2015. okt. 26. 15:00
 6/8 anonim ***** válasza:

A "benignus" jóindulatút jelent, a P2 azon eseteket jelöli, melyekben észlelhetők ugyan eltérések (pl gyulladás, kórokozó baktériumok, gombák stb), azonban nem jelentenek daganatos vagy daganat előtti elváltozást.

forrás:

[link]


Gondolom hüvelykenet mintát labor megnézi, és ebből megállapítják hogy van-e HPV fertőzés vagy sem, szükség esetén egyéb citológiai mintát is vesznek.

2015. okt. 26. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha szerencsére nem lesz HPV-d, akkor biztonság kedvéért majd oltasd be magad.
2015. okt. 26. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Megnyugodtam. Ezek után hogy mennyire paráztam, ha nincs biztos befogom oltatni magam. Ugy felnyújt hogy most bizonyos mozdulatoknál fáj meg akkor is amikor megtörlöm. :( Mondta hogy azért kell igy megnéznie mert hátrahajló méhem van.
2015. okt. 26. 16:53
Unatkozol? Gyere játszani!

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
