Rákszűrés nem mutatja ki a PCO-t?
Hüvelyi uh-m volt.
Ez lett az eredményem:
Uterus helyzete :afv
Mérete:78×44mm
Jobb ováriumban 20 mmes tüsző
Bal ovárium pco-s aspektusu
Mébnyálkabártya vastagsága 12 mm/2
Rerhesteszt negatív lett.
Normál elhelyezkedésű a méhed, a jobb petefészekben van egy tüsződ, ami majd megreped tehát van peteérésed. A balban valószínű vannak bennmaradt tüszők, gyöngysorszerű lehet de az aspektus miatt csak úgy néz ki hogy talán.
A külföldes dolgot nem tudom, kint újra kell majd vizsgálni hogy ők mit mondanak szerintem.
Szerintem a koltozes elott probalj meg idopontot kerni maganrendelesre, mert sajnos tapasztalatbol tudom, hogy
1; kint nem annyira erdekli az orvosokat a problemad meg nem kezdesz el verezni. Hacsak nem talalsz egy kint dolgozo magyar orvost.
2; sokkal, de sokkal tobbe kerulne kint mindent megcsinaltatnod, mint otthon
Nem gyakran, hanem mindig sajnos. AZ IR okozza a PCOS-t, minden PCOS beteg IR-es, de nem minden IR-es PCOS. Nem cukorgond, hanem inzulin. A szervezet termel elég inzulint, csak épp nem reagál jól rá. Csak terhelésles inzulin vizsgálatttal derül ki, nagyon sokszor nincs tünete, soványak is vannak jó sokan IR-esek. Szakértőt érdemes keresni mert sokszor csak a számokat nézik, pedig az összes görbe és arány számít. Enyhe IR is probléma és kezelni kell, diétával, mozgással és gyógyszerrel.
Facebookon van egy IR/PCOS hitelesen csoport, ott mindent megtalálsz, kérdezhetsz is, hozzáértők válaszolnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!