Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lány barátomnak másodszor...

Lány barátomnak másodszor jött meg és valami nincs rendben vele, csípi neki lent. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Osztálytársam a lány, én fiú vagyok, szóval nem értek hozzá annyira :c 13 évesek vagyunk, ömm ma jött meg neki, fáj és görcsöl a hasa... és nagyon csíp neki odalent >< és azt mondták az nem normális :c nagyon szenved tőle! nem tudjátok hogy mi a baj?? mivel dobhatom fel, vagy hogy segíthetek neki?? :c

2016. júl. 1. 18:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Ez normális drágaságom.Vannak lányok akik menszeszkor nagyon görcsölnek ez természetes.Jó későn jött meg neki nekem,10 évesen már megvolt.
2016. júl. 1. 18:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy normális!

Görcsök lehetnek, de ha csípő érzése is van, az utal valamilyen fertőzésre (coli baktérium, gomba pl.).

A lány beszéljen a háziorvosával vagy most már a háziorvosi ügyelettel.

2016. júl. 1. 18:42
 3/14 anonim ***** válasza:

Azzal nincs baj,hogy görcsöl a hasa,nospát vegyen be rá.Nekem 11 évesen jött meg.

Az hogy csíp az viszont nem jó,ha gomba akkor canesten krémet és hüvely kúpot tud a gyógyszertárban venni,vagy idelyn-t ami gombát vagy ha más fertőzése van azt is kezeli.

Vagy az anyukája elviheti gyermekgyógyászhoz

2016. júl. 1. 21:28
 4/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem írok privátban.

Az is lehet oka, amit írtál, mert az után nem kevés alkalommal fordulhat elő fertőzés. De lehet más oka is.

Ha nem javul az állapota, azonnal beszéljetek dokival.

Vagy Canestent fognak javasolni vagy antibiotikumot vagy valamilyen bőrnyugtató készítményt, viszont ennek megállapításához orvosi kikérdezés, vizsgálat szükséges.

2016. júl. 1. 22:01
 5/14 anonim ***** válasza:

1# neked jott meg tul koran dragam... nem a lanynak keson.;)

Kerdezi! A csipo erzes nekem is volt a menzesz elejen. 13evesen de par menzesz utan elmult. Nemtudom normalis e volt. Fajdalomcsillapitot szedtem ra. Sok dologkra kepesek a hormonok.:)

2016. júl. 1. 23:02
 6/14 anonim ***** válasza:
19%
Igen és büszke vagyok rá,hogy ilyen korán jött meg nekem hamar nagy lánnyá érettem!
2016. júl. 2. 14:45
 7/14 anonim ***** válasza:
HÁÁÁT, ha téged ez büszkeséggel tölt el, akkor egészségedre...
2016. júl. 2. 15:40
 8/14 anonim ***** válasza:
Es en vagyis mi tobbseg szegyeljuk magunkat h 13-15evesen jott meg? Te jo eg.. akkor ha vki 20evesen szul es Nem 25 akkor o is nagylany? :)
2016. júl. 2. 15:49
 9/14 anonim ***** válasza:

Jó későn jött meg neki, neked pedig 10 évesen már megvolt...

Büszkeséggel tölt el..

Ezek a mondatok azt is jelentik, hogy magadat emeled fel egy másik emberhez képest, ráadásul úgy, hogy beleülteted azokat a gondolatokat is, miszerint az ő "működése" hibás, a tied viszont szuper és ráadásul úgy, hogy azt a sugallod, nem természetes, hogy 13 évesen jött meg neki első alkalommal, és ráadásul úgy, hogy teljesen hibás a gondolatmeneted, mert 13 évesen egyáltalán nem kóros állapot az első menzesz megjelenése.

Megbánthatsz, megsérthetsz másokat, rossz érzésekkel tölthetsz el másokat, pszichológiai zavart eredményezhetsz, ha így kommunikálsz.

"Jó későn jött meg neki..": szerinted ez a mondatod segítőleg hat, jó érzéssel tölti el a kérdezőt, megnyugtatja, felszabadítja, hatékony megoldást közöl, ettől jobban fogja magát érezni, stb.?

Elmondhatjuk a véleményünket, de kérdés, ártunk el vele, árthatunk-e vele vagy segítünk. Nem mindegy.

2016. júl. 2. 15:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Ne veszekedjetek azon kinek mikor jött még,mentségére az elsőnek valóban nagyon sok lánynak 11-12 évesen jön még,nekem is 11 évesen jött még,mint írtam.Ma már akinek 13 éves kor után jön még az picit későnérő,hisz a lányok elvileg előbb érnek,mint a fiúk és egy 13 éves fiú ha csak nem fejlettlen nemileg érett már.

De ez más téma,ezen nem

vitázzatok.Ettől senki nem lesz több vagy kevesebb!!!

A másik dolog hogy bizony mind a fiúk,mind a lányok büszkék rá ha már nemileg érettek,ezzel semmi baj nincs,csak ne legyen más elnézve ha ő később érik picivel.

Ha nagyon csíp neki odalent akkor jobb lenne vagy idelyn,vagy canesten hüvely kapszulát venni,vagy orvost megkérzdezni

2016. júl. 2. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!