Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Karcos szemüveg lencsével...

Karcos szemüveg lencsével lehet kezdeni valamit? Vagy új szemüveg kell?

Figyelt kérdés

2025. máj. 11. 15:42
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Lecserélni újra
2025. máj. 11. 16:55
 2/6 anonim ***** válasza:
30%
Csere
2025. máj. 11. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:
6%
Polírpaszta, HA, nincs rajta bevonat.
2025. máj. 11. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:
43%
Nem lehet sajnos. Az összes netes trükk kamu. Régebbi szemüveggel mindent leteszteltem. Csak mégjobban ártassz vele. A trükk az h mikroszálas kendő kell törléshez és úgy jó sok évig nem lesz rajta karc.
2025. máj. 11. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:

A lencsét kell cseréltetni benne, igen.

Nekem is néha karcos, meg volt, hogy lepattant belőle. Elvittem szövegeshez (talán ofotértbe), néhány órán belül kicserélték a lencsét. :)

2025. máj. 12. 11:10
 6/6 anonim ***** válasza:
84%

"Nekem is néha karcos, meg volt, hogy lepattant belőle. Elvittem szövegeshez (talán ofotértbe), néhány órán belül kicserélték a lencsét. :)"

Ez működőképes, ha csak szimplánt plusszos minuszos szemüvegről beszélünk. Például van 2 diotriás olvasó szemüveged. Ilyenek vannak nekik raktáron. De, ha már cilinderes akkor arra bizony várni kell 1-2 hetet, mert speciálisan gyártják le a paraméterek által és úgy küldi a gyár.

2025. máj. 12. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Szemüveges vagyok. Jobb szem szürkehályog műtét lesz. Hogy lesz azonnal utána?

Szemüveg vagy anélkül? Azonnal nem lesz új szemüveg.

Új szemüveg után a látás tovább romlik?

Sziasztok! Profi szemüveg viselők segítségét szeretném kérni:D 2 éve van kb szemüvegem, eleinte annyira nem kellett hogy csak egy gyenge (0,5ös?) volt, és csak számítógéphez használtam, de nemrég erősebbre kellett frissítenem, ez asszem másfél és 2es? (más a két...

Az optikus nem mérte le a szemtávolságomat új szemüveg készítésénél, ez hogy lehet?

Mikor más optikában csináltattam új szemüveget mindig bejelölték a keretben lévő lencsén, hogy hol van a szemem, de itt most nem. A recepten amit vittem csak a dioptria volt felütntetve. Most várom, hogy elkészüljön a szemüvegem, de lehet hogy így nem is lesz jó?

Mi lehet annak az oka hogy az új szemüveg után is gyengén látok?

Egy hónapja kaptam új szemüveget és egyre rosszabbul látok vele. Nem drasztikus az eltérés de tapasztalom hogy nem úgy látok vele mint amikor megvettem. Menjek vissza az optikába vagy még várjak, mert azt olvastam hogy a szemnek lehet meg kell még szoknia?

Ha az új szemüveg szára szorítja a fülem mögött, akkor az idővel jobb lesz vagy menjek vissza már most az optikába és állíttassak rajta?

Műanyag keretes, orrnyeregben így illeszkedik, viszont a fülem mögött töri. Nem tudom idővel milyen lesz, első állandó szemüvegem, a tapasztalatom 0. Eddig kontaktlencsét hordtam szinte mindig. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!