Recept nélkül, bemondás alapján készítenek szemüveget a boltban?
Hát, az én dokim sosem receptre írja fel, hanem egy cetlire, azt adom oda, és aszerint megcsinálják.
Tehát akármit írhatnék rá, megcsinálnák. :P
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kedves #3! A szemtávolság + asztigmia eszembe se jutott. Főleg, hogy nem is tudom, mi az asztigmia. (Most kerestem rá.)
Az SZTK-ról annyi a véleményem, hogy egy pupillatágítással egybekötve szemfeneket vizsgáltak, majd ezután mondták, hogy oké akkor nézzük meg milyen lencse kell. Egyik szememre mínusz, a másikra plusz jött ki. Rá egy hétre elmentem egy maszekhoz, ott mínusz lett mind a kettő, és azokkal a lencsékkel tökéletesen látok.
Elmegyek egy maszek dokihoz. 6k lesz a vizsgálat, de az fix, hogy jó lesz. A szemüveg kb 25k, többet nem fizettem még érte sose.
Én egy olyan optikába járok, ahol optometrikus dolgozik, és a vizsgálat ingyenes.Csak időpontot kell kérni, és nincs kapkodás, mint az orvosnál, hanem türelmesen végigpróbálgatjátok, hogy milyen lencsével látsz a legjobban.
De volt már olyan is, hogy megkarcolódott a szemüvegem lencséje, és ki kellett cserélni a keretben. Akkor nem kellett vizsgálat, hanem a régi lencse adatait bemérték: a dioptriát cilinderrel együtt. A szemtávolságot meg az optikus is megméri egy vonalzóval.
Régen mindenki a szemészeten íratott fel szemüveget, de akkor volt rá TB-támogatás, és nem voltak optometrikusok. Most már egyre többen választják az utóbbit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!