PRK szemműtét után meddig kell csepegtetni? Fél évről tudtam, de 5 hónap után abbahagyhatom.

válasza:Szerintem ha nem érzed, hogy kiszárad a szemed, és az orvos azt mondta, hogy abbahagyhatod, akkor nyugodtan hagyd abba.
Nekem hiába mondták ugye a 6 hónapot, még akkor is nagyon száraz volt a szemem, mikor letelt. Én kb 8-9 hónap után tudtam elhagyni. Elképzelhetőnek tartom, hogy egyénileg változhat, hogy kinek mikor áll vissza a könnytermelése.
Köszönöm szépen a választ. De nem a műkönnyet hagyhattam el, hanem a szuszpenziós szemcseppet.
Egyébként már egyáltalán nem szárad a szemem, azt már korábban abbahagyhattam. Lehet, hogy ezzel is összefüggésben van. Mindenesetre köszönöm a választ!

válasza:Photorefraktiv keratectomia= PRK. Egy lézeres szemműtéti eljárás, ahol ,,legyalulják" lézerrel a szaruhártya legfelső rétegét, és így visszaállítják teljesen élesre a látást.
Amúgy a google mindenki jóbarátja.
Kapcsolódó kérdések:
Lézeres szemműtétre jelentkeztem, mindkét szemem +5-ös. Jövő héten lesz a műtétem, PRK-val. De azt olvastam több helyen is a neten, hogy plusszosoknál nagyon sokszor felesleges a műtét, mert visszaromlik, meg a PRK is eleve olyan, ahol nagyobb a visszaromlás kockázata....
Most készülök én is a lézeres szemműtétre.:) Holnap szeretnék bejelentkezni a vizsgálatra, hogy PRK vagy LASIK - al tudják e megcsinálni. Vagy azt én választhatom? Kicsit félek tőle, olvastam jót is, rosszat is. Arra kérnélek titeket, hogy akinek volt ilyen műtéte írja...
Jelenleg 13 éves vagyok, és mostanában szóba került a szemműtét (persze 18 éves korom felett). Édesanyámnak semmi baja a látásával, de apám egoizmusból nem hord szemüveget, de kéne, és valószínű, hogy tőle örököltem, mert a húgom is szemüveges... Utálom a...
Vagy úgy van mint a szemüvegnél h csak akkor kell cserélni ha romlik a szemem? (vagy ha tönkrenegy)
Főleg az érdekel, hogy maga a műtét hogy zajlik a páciens szempontjából, mennyire kellemetlen, illetve hogy ki hogy viselte az azt követő 2-3 napot. (Még soha nem műtöttek, ezért is a para...) Köszönöm.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!