Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A teljesen vakok hogyan...

A teljesen vakok hogyan érzékelik a napfényt?

Figyelt kérdés

Elég fura lehet a kérdés, de tudjátok van az az érzés, amikor egyszer csak kisüt a nap, és az embernek hirtelen jobb kedve lesz... Azt hiszem, ez ilyen hormonális dolog, mert a napfény hatására endorfin termelődik. :)

De akik teljesen, tehát születésüktől kezdve vakok, vajon rájuk is hat így a napfény?

2016. jún. 20. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez egy tanult reakció, nekem pont, hogy az eső válltja ki.
2016. jún. 20. 09:48
 2/7 anonim ***** válasza:
2016. jún. 20. 09:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Azokban az évszakokban, amikor melege van a Napnak, a bőrükön érzik.
2016. jún. 20. 17:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a helyzete is nagyjából belőhető a melege alapján, és én speciel akkor is érzem, ha nincs ereje, vagy ha nem túl vastag felhőréteg takarja.

Tájékozódásban is segíthet, saját tapasztalat. De hogy boldogság? Hát nem. Az nálam is az esőhöz kapcsolódik. Ha sokáig (több napig) folyamatosan derült az ég, azt egyenesen nyomasztónak érzem.

2016. jún. 27. 22:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem, ez érdekes :) Köszi a válaszokat, főleg neked, utolsó! :)
2016. jún. 28. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mióta nem látok, azóta nincs ilyen hatással rám a napsütés. Korábban úgy voltam, ahogy írtad. Napfényes időben a kedvem is ragyogó volt. Most meg...max. teher a napsütés, semmi más érzést nem vált ki belőlem, minthogy majd' meg sülök. Pedig imádtam a nyarat, a napfényt, nagyon vidám, jókedvű tudtam lenni olyankor. Most olyan monoton...számomra is furcsa, de tél-nyár, egyre megy. Ezt én sem értem hogy lehet. Pedig alapvetően nem vagyok ilyen megkeseredett, mint amit a most leírtak mutatnak, nem amiatt lehet mindez. A pozitív hozzáállásom, az alapvető jókedvem megmaradt.
2016. jún. 28. 20:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm, 6-os, és örülök, hogy megmaradt a pozitív hozzáállásod! Akkor ezek alapján úgy tűnik, hogy ilyenkor nem a meleg, hanem a fény hatására derül jobb kedvre az ember. Meg hát a meleget önmagában és sem szeretem igazán, régen ezért a nyarat kifejezetten utáltam, de ha kisüt a nap, akkor mégis csak vidámabb lettem, és ezt a kettősséget nem is értettem, de most már igen.
2016. jún. 29. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!