Mi az a bor derítése?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 13:35
1/2 anonim válasza:
"Borászati eljárás. Célja a bort tükrössé, vagyis kristálytisztává tenni azáltal, hogy olyan kolloid anyagokat keverünk hozzá – például zselatin, tannin (csersav), fehérjék, bentonit – amelyek adhézió útján a lebegő, zavarosságot okozó anyagokat magukkal ragadják.
Az ún. kékderítés során a bor vastartalmát távolítják el sárgavérlúgsó segítségével, ami az oldott vas-sókat berlini kék csapadék formájában leválasztja.
Vegyipari eljárás. Feladata az oldatban lévő színezékek megkötése, majd szűréssel elválasztva tisztítja az oldatot."
2/2 A kérdező kommentje:
köszi :)
2011. ápr. 12. 17:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!