Bérmálkozás előtt állok és kéne egy név. Azt tudom, hogy egy védőszentét kell választanom. Csak nem tudom kiválasztani. (Valaki?
Én is most fogok bérmálkozni. Én Nikolett leszek.
Itt van néhány védőszent:
Szent Ágnes: szüzek, gyerekek, jegyesek, otthon dolgozó asszonyok, keresztények védőszentje (január 21.)
Szent Ágota: harangöntők, réz- és aranyművesek, kohászok, bányászok, takácsok, dajkák, éhezők, mellbetegségben és gyulladásos betegségben szenvedők védőszentje (február 5.)
Szent Angéla: nők védőszentje (január 27.)
Clará Szent Antal Mária: takácsok és takarékpénztárak (október 24.)
Szent Bernadett: pásztorlányok (április 16.)
Szent Borbála: a bányászok, kohászok, tüzérek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje (december 4.)
Szent Borisz: Moszkva (július 24.)
Szent Brigitta: Írország, költők, fejőnők, kovácsok és népi gyógyítok (február 1.)
Svéd Szent Brigitta: Svédország (július 23.)
Szent Cecilia: zene és a zenészek (november 22.)
Cabrini Szent Franciska: kivándorlók és vendégmunkások (november 13.)
Római Szent Franciska: özvegyek, gépjárművek vezetői (március 9.)
Hedvig lengyel királynő (Szent Hedvig-Jadwiga): Litvánia, Dunakanyar (július 18.)
Sziléziai Hedvig: Szilézia (október 16.)
Szent Ilona: régészek és bányászok (augusztus 18.)
Jeanne d’Arc (Szent Johanna): Franciaország és a francia katonák (május 30.)
Svédországi Szent Katalin: szűz. Az abortuszellenző nők. (március 24.)
Sziénai Szent Katalin: egyháztanító. Itália és az olasz ápolónők. (április 29.)
Assisi Szent Klára: Hímzőmunka valamint látomásai miatt XII. Piusz pápa öt nyílvánitotta a televízió patrónusának. (augusztus 11.)
Szent Lúcia: Szembetegek, üvegesek, vérzésektől és torokfájástól szenvedők. (december 13.)
Szent Lujza: Szociális gondozók. (március 15.)
Antiokheiai Szent Margit: Áldott állapotban lévő nők, szülőnők és a haldoklók. (július 20.)
Skóciai Szent Margit: Skócia (november 16.)
Gorreti Szent Mária: Tinédzserek, diáklányok. (július 6.)
Szent Mária Magdolna: Bűnbánók. (július 22.)
Szűz Mária: (Magyarok Nagyasszonya) Magyarország (október 8.)
Lorettói Boldogságos Szűz Mária: repülősök (augusztus 15.)
Szent Mónika: Férjes asszonyok és anyák. (augusztus 27.)
Casciai Szent Rita: Kétségbeejtő helyzetbe kerültek, anyaságé, meddőségtől szenvedők, Spanyolországban a rossz házasságban élőké. (május 22.)
Szent Rozália: Palermo (szeptember 4.)
Ávilai Szent Teréz: Spanyol katolikus írók, hadsereg és a fejfájástól szenvedők. (október 15.)
Szent Zita: Háziasszonyok és szolgálók. (április 27.)
Ha esetleg még szeretnél nézegetni neveket, akkor itt találsz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!