EKOL VIPER, VIPER LITE, vagy ZORAKI R1GG?
Otthonvédelemre szeretnék vásárolni gumilövedék kilövésére is alkalmas gázriasztót fegyvert. (mellette utcára is hordanám, persze gumilövedék nélkül gáztölténnyel) Ez a három típus között gondolkodom.
Eddigi utánaolvasásaim alapján:
EKOL VIPER: Negatív: Nincs se passzív ütőszeg biztosítás, se biztonsági állás (javítsatok ki ha tévednék) Pozitív: Acél dob, acél csőbetét, ejektoros hüvelykivető. Valamennyivel jobb fogás mint az R1GG nek. 12 mm-es gumigolyó. 2.5 colos csőhossz.
ZORAKI R1 GG: Negatív: spiáter elsütőszerkezet. 10 mm-es gumigolyó ami relatíve kisebb és gyengébb mint a 12 mm-es. Kicsit rosszabb a fogása mint a VIPERnek. Pozitív: Acél dob, acél csőbetét, ejektoros hüvelykivető, passzív ütőszegbiztosítás, tehát tűzkészen viselhető utcára. 2,5 colos csőhossz.
EKOL VIPER LITE:
Na róla tudok a legkevesebbet. Viszonylag új darab a piacon, kezembe se fogtam még.
Szóval nem tudom milyen, hogy viselkedik. A markolat formája tetszik, fogásra viszont nem tudom milyen. Alkalomadtán célba is lövöldöznék vele (persze a legális keretek között, nem az utcán a stop táblákra), és a 2 colos cső már túl rövidnek tűnik nekem ehhez.
A 12 mm-es gumigolyó méret pozitívum. Nem találtam róla infót hogy tűzkészen hordható-e.
Szóval vélemények?
Én is a zorakira hajlok, azert a tuzkeszen hordas sokat dob a latba. Meg lattam egy ket teszt videot, van azert ereje a zorakinak is, foleg lapua inditoval.
Es persze, tudom, irtam is hogy utcara gaztoltennyel vinnem, rendorsegi engedellyel, csak otthonra marad a gumilovedek, celbalovoldozesre, meg otthonvedelemre.
Koszi a valaszt!
(bocs az ekezetekert, telefonrol vagyok)
koszi!
Kozben keresgeltem, es talaltam a keseru muveknel, 5000ft 50 db aron, az jo lesz.
MI VAN??? Milyen biztonsági állás? Egy revolveren?!
MINDHÁROM PISZTOLY VISELHETŰ TŰZKÉSZEN HORDVA! Van passzív ütőszegbiztosítási mindnek.
Mindhárom fegyver gyakorlatilag ugyanaz! Az hogy az egyiknek kicsivel többje acél, a másiknak kicsivel többje spiáter, nem számít! Mennyit fogsz vele lőni majd és gyakorolni gumival? Évi 100-at minimum? Kötve hiszem!
Mindegyiknek a három közül van legalább 500 lövéses élettartama gumival (csak gázzal és csak riasztóval gumi nélkül meg még több) és azt vegyed amelyik a legolcsóbb (ha nagyon számít a pénz és néhány ezer forint spórolás) vagy azt, amelyik jobban tetszik picivel, ha a pénz nem olyan fontos.
Ugyanazt tudja mind a három. A markolatot meg bármikor lecserélheted bármelyiken, mert a markolataik egymással is csereszabatosak, plusz a Vaterán meg sok más helyen is tudsz venni rá pár ezer forintért a másik fajta markolatból.
Nekem a Zoraki R1 GG típusú pisztolyom van, de 2500 forintért a vaterán vettem rá olyan markolatot is, ami a Viper Lite-on van és csavarhúzóval 2 perc alatt tudom őket cserélni. Télen a nagyobb van rajta, az eredeti, mert olyankor nem zavar a rejtésben, az év melegebb felében pedig a kisebbet rakom fel rá, mert akkor könnyebb az övemen hordani azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!