Magyarország 2020-ban visszakapja a trianonkor elvett területeket?

válasza:

válasza:

válasza:Az évfordulók - 25, 50, 75, 100 év - előtt mindig szárnyra kap az a - valósággal semmiféle kapcsolatban nem lévő - információ, hogy a trianoni békeszerződés valamiféle határozott időre szól. A békeszerződések mindig véglegesek, maximum tűzszüneteket szoktak határozott időszakra aláírni.
Másik oldalról a trianoni békeszerződés a II. világháborút lezáró 1947-es párizsi békeszerződésekkel már rég hatályát veszítette, amely ugyan javarészt a trianoni békeszerződésben meghatározott határokat állította vissza, de jogi értelemben ez egy új szerződésnek tekintendő. Ezt tovább erősíti az 1975-ben aláírt helsinki záróokmány aláírása, amiben a határok sérthetetlenségét fogadták el az aláírók (így mi is).
Kapcsolódó kérdések:
Nem szoktatok azon gondolkozni hogy később pár év múlva milyen változások fognak majd bekövetkezni az országba és ezek milyenek lesznek?
És ez január 1-jéig, vagy december 31-ig megy majd?
Ez a cikk szerint, amit olvastam, lehet hogy 2020ban a Trianon megszűnik. Azonban az utolsó mondatokban volt erről legfőképp szó, de nem nagyon tudtam értelmezni. Itt a cikk
Egyszerűen nem értem. Tényleg ilyen szinten van az emberek egy jó része?
Valamint igaz hogy 2020ban érvényét veszti? Ha a II. vh miatt nem, akkor az azon békeszerződés 100. évében megy ki hatályból?
Vagy ezen a széthordott EB-n ez nem lesz így?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!