Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Ezen az oldalon soha nem...

Ezen az oldalon soha nem lesznek tilthatók a minősítések?

Figyelt kérdés

Szerintem sokkal több embernek lenne kedve itt segíteni, tapasztalatokat megosztani, ha nem kellene elviselni a rosszindulatú, alaptalan leminősítéseket. Ha lehetne tiltani a beállítások között, hogy valaki nem akar magára minősítést (azaz sem pozitív, sem negatív nem kell!), mindjárt más lenne.

Vagy, ha az oldalon csak pozitív minősítéseket lehetne adni, az is elérné a célját, hiszen láthatnák az olvasók, hogy melyik válasz kapott több pozitívot. Ha már másképp nem bírja eldönteni valaki, hogy mi a jó válasz.

Viszont legalább nem venné el a válaszolók kedvét ennek az oldalnak a látogatásától, hiszen ha nem kapok pozitívot, vagy csak keveset, az engem nem zavarna.

Azt viszont már nem vagyok hajlandó tolerálni, hogy például több évtizedes szakmai múlttal, tudatlan és rosszindulatú emberek, fiatalok vagy idős gonoszok negatívjait kell itt állandóan elviselni.

Ezért léptem le innen már az oldal indulása után nem sokkal, majd több éves szünetekkel visszatévedek és mindig ez van, hogy undorral menekülök innen.

Miért nem lehet ezt megoldani?

Nem szolgálná az oldal érdekeit is, hogy tapasztalt emberek, illetve szakemberek is jó érzéssel legyenek itt, minél többen?jan. 21. 13:51
A kérdező szavazást indított:
Jó ötlet, változás kellene!
Jó ez így, ahogy van.
20 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak jó válaszokat lehet írni, mégis erre hegyezed ki. Ha egy "tanács" nem helyes, vagy egyenesen rossz és káros, és azt csak pozitívan lehetne értékelni, nem fejlődne vele az oldal. Ahogy most összeállnak a trollok lepontozni, ugyanúgy összeállnak a rossz válaszokat elismerni, ami megint nem segíti a kérdezőt. A lepontozókat egy határon belül még vissza lehet egyenlíteni, de ha csak elismerni lehet a rossz válaszokat, akkor az eredendően jó válaszokon lenne valamennyi hasznos értékelés, a troll válaszokon pedig még több hasznos értékelés.


Az oldalt már elég régóta a trollok és provokátorok tartják el, mert általuk vagy a közvetítésükkel generálódik sok kérdés és válasz, ami nélkülük nem jött volna létre. Ez nem egy szakmai oldal, sosem volt az, és nem is volt képes úgy brandelni magát, hogy azzá váljon (ha volt erre egyáltalán igény vagy terv).


A jelenlegi színvonalhoz a te elvárásaid már magasak, ilyen drasztikus változtatást eleve nem lépnének meg, mert sosem reagál rájuk jól a közösség. Ha megint betelne nálad a pohár és elmennél egy pl. 4-5 éves pihenőre, akkor a következő látogatáskor már azt vennéd észre, hogy az oldal megszűnt, annyira a végét járja.

jan. 21. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Szerintem nem logikus az elő válasz. Nem akarok lepontozókat "visszaegyenlíteni", illegális felminősítők sem életszerű probléma, vagy nem okoznának olyan kárt, mint feltételezed.

A méltatlan, vagy pláne sértegető beírásokra legalább lehet törlést kérni, vagy legalább lehurrogják a többiek, annak is van információértéke. De alattomos mínuszolók ellen nincs mit tenni.

Az ember fórumokat látogat, időtöltésből. Magam részéről inkább csak válaszolgatni szoktam, ugyanakkor magam is tanulok a kérdésekből, miközben utánanézek keresővel stb.

Egyszerűen arról van szó, hogy ezért köszönetet soha nem vártam, de alaptalan rosszindulatot sem. Mert akkor azt mondja az ember, hogy ezért koptassam a billentyűt? Adjak át olyan dolgokat, amire mondjuk én évek alatt rájöttem és csak meg akartam osztani?

A klasszikus fórumokon ilyen rosszindulatú szurkálódásokat nem kellett eltűrni, hogy valaki odanyom egy mínuszt, alattomban, csak úgy semmiért.

Így csak elüldözik a lelkiismeretes embereket, akik ezt nem viselik hosszabb távon, ezt a gonosz butaságot.

jan. 21. 14:43
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Mondok egy fiktív példát: valaki valamilyen arányú üzemanyagot akar kikeverni. Az egyik azt mondja, hogy adjon hozzá 2 deci benzint és 1 deci vizet. A másik azt mondja, hogy adjon hozzá 2 deci vizet és 1 deci benzint. Az egyik válasz jó, a másik nem. A válaszokat csak "hasznos" jelzéssel lehet megjelölni. Hogy fog kiderülni, hogy melyik válasz a rossz? Nem írhatod be újabb reakcióként, mert az offolást törlik (nem a kérdésre válaszol, nem reagálhatsz mások válaszára, kötelező értékelésként kifejezni a véleményed).

Ha erre azt mondod, hogy a helyes válaszra több "hasznos" értékelés fog érkezni, akkor: aki eddig lepontozni járt az oldalra, mostantól a rossz válaszokat értékeli hasznosnak, és a jó válaszokat kihagyja. A rendszer ki lett játszva, a hasznos válasz nem érvényesült, és minden maradt ahogy volt. Csak nem bántja a szemed az igazságtalan lepontozás és a csúnya piros színű százalék, helyette azon idegesítheted magad, hogy a te jó, alátámasztott, szakmai vagy bármilyen módon megfelelő válaszodon van 1-2 hasznos értékelés, a rossz, téves, káros troll válaszon pedig háromszor annyi, és az oldal szerint az a "helyes" válasz.

jan. 21. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:

"Csak nem bántja a szemed az igazságtalan lepontozás"

Már attól épp elégedett lennék.

Ezek nyakatekert, erőltetett értelmetlenségek szerintem, amiket te írogatsz itt.

jan. 21. 15:23
 5/15 A kérdező kommentje:

Érdekes mindenesetre, hogy kérdésem a felhasználók, válaszolók érdekében is született, ugyanakkor az oldal üzemeltetőinek figyelmét is próbáltam volna felhívni valamire. Egy negatív jelenségre.

Ennek ellenére nem érzem a támogatást, sőt még gyanús is, hogy egyesek mintha épp a negatív elemeket támogatnák itt. Pedig voltak máshol, mások, akik egyetértettek velem.

Nem azt mondom, hogy sok reményt fűztem hozzá, nem bízom a változásban és ebben az oldalban is többször csalódtam, így túlzottan nem is érdekel. Csupán egy próbálkozásnak szántam, ráérő időben.

Egyelőre tanulságos ez az eredmény is.

12-ből 12 ellenszavazat, gratulálok a rosszindulatnak...

jan. 22. 00:11
 6/15 anonim ***** válasza:
64%

Simán nem kell vele foglalkozni, ennyi az egész. Múlt héten egy kérdésnél, témától független egy témát elég hosszan boncolgattunk. Nem személyeskedés vagy ilyesmi volt, csak két álláspont. Ment vagy 100 komment tőlem meg egy másik tagtól, meg pár másik ember néha írt közbe. A lényege annyi volt, hogy volt ott 4-5 ember aki leszavazgatott foylamatosan mindent, bár elhet egy profil volt mert 75%-os volt mind, elég furcsa egybeesés.

De ha ennyi öröme volt, akkor legyen, attól mi még ugyanugy kifejezetten kulturáltan átbeszéltük a témát.

jan. 22. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

6-os, jól látod, valóban ugyanaz az ember volt a lepontozgató! Más témakörökben már felmerült mert visszatérő és ugyanezt műveli máshol is. Pl ebben a kérdésben is a 21-es válaszoló ír pontosan erről a személyről!


https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..


Szóval igen, a hasznos és nem hasznos gombokkal eléggé aljas módon vissza is lehet élni. De szerintem ha csak hasznosra lehetne ítélni válaszokat, ugyanúgy kijátszható lenne a rendszer csak más módon. Legfeljebb kevésbé lenne toxikus, hogy a jó válaszokat is pár ember több accounttal totál pirosba viszi.

jan. 22. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
70%

7-es, szerintem totálisan beletrafáltál!

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..


Amik le vannak vágva nullára, általában azokat írtam én, de a poén, hogy megnéztem, a 75%-osak mellett ott van egy 92%-os is általában. :D

jan. 22. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

8-as, igen ő lesz az! Felismerem erről a hatalmas arcú fellengzős észosztásról amit ott is előad. Mindig ezt játssza hogy ő mennyire különb ember "mint az összes többi söpredék". Ráadásul ha a saját szövege és tettei közötti ellentmondásába sikerül beleverni az orrát, akkor is csak ossza tovább az észt, meg nyomogatja a pirosat a rengeteg accountjáról. Brutál mennyi komment szanaszét lett pirosítva ott is, komplett elmebeteg az ilyen ember, csak neki lehet igaza... Remélem kompenzál és a való életben ezerrel el van nyomva :D

Mégvalami, feltűnt már korábban is több kommentjéből hogy ő ilyen nagymagyar vagy fideszes lehet. Szóval ha legközelebb összefutnál vele, akkor szerintem már tudni fogod milyen témákkal lehet igazán felhúzni az agyát ;)

jan. 23. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Valahol megjegyeztem neki amúgy mellékesen, hogy fura, hogy azonnal jönnek a szavazatok és egyben, de annyira nem foglalkoztam vele különösebben csak fura volt, de akkor így tiszta lett a kép. :)
jan. 23. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!