Mikor és miért változott ez meg itt?
Reggel még olyan volt az oldal, mint eddig. A főolalon ott voltak a legnépszerűbb kategóriák jobb oldalt, bal oldalt pedig a ''Gakorikérdések.hu, 2006 óta az interneten'' felirat alatta az adatokkal (hány regisztrált felhasználó van, mennyi kérdés és válasz, és mennyi kérdés/válasz naponta). De ma feljövök az oldalra, és egy ilyen szöveg fogad: ''Tudjuk az AI sok mindenre választ ad, de ha a hús-vér emberek válaszára vágysz, a gyakori kérdések mindig itt lesz neked!''Mellette 2 ember figurával.
Nekem személyesen nincs bajom ezzel, ez egyáltalán nem befolyásolja számomra az oldal működését. (Nem úgy mint az előtő ''nagy változtatás'' amikor eltüntették a kategóriák kattinthatóságát és a kérdés magyarázatát is letették a kérdés alá. Az szörnyű volt és most sem bírom feldolgozni.)

válasza:Az üzemeltető nem érzi, hanem látja a statisztikát. Bárki megnézheti és követheti a napi statisztikákat (vagy csak a forgalmat, hogy egy-egy kategóriában órákig nem jön új kérdés), abból is látszik hogy meredeken esik az aktivitás már elég régóta.
Viszont ha ez az irány, akkor legyen következetesség, és töröljék-tiltsák a nyilvánvaló AI-válaszokat, különben az egész nem ért semmit. Az nekem is feltűnt a héten, hogy az egyik notórius AI-spamelőt végre kitiltották nagyon sok hónap után. Eddig több tucat, legalább száz válaszát jelentve is ignorálva voltak, így 2-3 ezer ilyen kommentet be tudott küldeni kb. 1 év alatt.
Mivel az elmigrálás már folyamatban van, érdemben ez a szlogen sem fogja az oldalt megmenteni. Ha nem írtad volna le, lehet észre sem veszi a többség, mivel olyan agresszív reklám megoldások vannak jelenleg, hogy a reklámszűrők egyszerűen letiltják az oldal képeinek 99%-át. Például ez sem valami felhasználóbarát dolog, hogy már ilyen lépéseket vagy kénytelen tenni.

válasza:Észrevettem ezt én is. Biztos, hogy ma változtatták meg ezt.
A waybackmachine-en megnéztem a legutóbbi snapshot-ot erről az oldalról. Így meg lehet nézni a legutóbbi statisztikát amit még le lehetett olvasni a kezdőoldalról:

válasza:Gondolom a napi 300-400 kérdés nem volt túl impozáns, amikor 2012-ben több, mint 3 ezer kérdést írtak ki naponta...
Nem azt mondom meg vannak számlálva az oldal napjai, de nem igazán éri meg ide benézni. Pedig a számtech kategória biztosan vagyok benne, hogy sok rendszergazdát nevelt ki, de igazából elmondható a legtöbb hobbi kategóriából, hogy generációk tanultak és fejlődtek más kérdéseitől...
Kapcsolódó kérdések:
Előfordult már veled olyan, hogy meg szeretted volna változtatni a hasznossági szavazatodat valamelyik kérdés alatti hozzászólásnál? Pl. eleinte hihetetlen volt egy válasz, ezért lepontoztad, de később rájöttél hogy igaz volt? Vagy pont fordítva, pl. első ránézésre...
Nagyon szár lett!
Ma kerültek a szövegdobozokra az erősebb fekete keretek?
Mindig is telefonról használtam az oldalt, és most megváltozott, mintha valami hiba történt volna weboldal fejlesztésekor vagy nem tudom, de eltűnt a designja és helyette a menüpontok mellett megjelent az a kicsi fénykép szimbólum, ami olyankor szokott megjelenni...
Mindig is voltak itt trollok, de amikor felteszel egy artatlan kérdést pl." Milyen nevet adjak a kis kutyámnak?" alatta nagyon kedves kommenteket, hasznosakat lepontozzák mások. Miért csinálják ezt? Nem arra gondolok, hogy vki pl. Trágár nevet javasol és azt pontozzak...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!